O reteta de vara care este pe placul fetei mele deoarece sunt fructele ei preferate.
Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit, pana la omogenizare. Se pun biscuitii intr-o tava cu peretii detasabili si se preseaza bine. Peste ei pe margine se asaza murele, apoi tava se da la rece pentru 20 de minute.
Pentru crema se amesteca crema de branza (eu nu am avut crema de branza, deci am amestecat branza de vaci cu smantana pana a iesit o pasta mai moale) cu zaharul pana se dizolva bine.
Intre timp se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute, dupa care gelatina se amesteca in laptele caldut. Se lasa deoparte.
Se pune frisca peste crema de branza rezultata si se bate incet 5 minute. Se adauga peste laptele caldut treptat pana ce se incorporeaza. Crema rezultata se toarna peste biscuiti, apoi se da totul la rece jumatate de ora.
Pentru jeleu se blendeaza murele, apoi se pun pe foc impreuna cu zaharul pana ce incep sa fiarba. Se da deoparte pana ajunge la temperatura camerei. Gelatina se pune la hidratat in apa rece 10 minute, apoi se adauga peste toppingul de mure. Se mai lasa 5 minute si se toarna peste crema de branza. Se da la rece de pe o zi pe alta.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii