Cheesecake

Cheesecake-ul este un desert usor de preparat, cu crema fina de branza ce poate fi combinata cu diferite arome sau fructe.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake

Ingrediente

  • blat
  • 300 g biscuiti
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 g margarina
  • 1 esenta rom
  • umplutura
  • 400 g branza
  • 200 g zahar
  • 70 g crema de branza
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri compot visine
  • 3 oua
  • 150 ml smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • praf de sare
  • glazura
  • 7 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Topim margarina apoi o rasturnam peste biscuiti dati prin razatoare. Amestecam si adaugam esenta. Compozitia de biscuiti o intindem intro tava cu inel detasabil acoperita cu folie de aluminiu .
Mixam branza cu zaharul adaugand treptat ouale pana devine o crema. Dupa adaugam plicurile de zahar vanilat, crema de branza, compotul si smantana lingura cu lingura. Mixam bine impreuna si o rasturnam peste compozitia de biscuiti.
Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea branza si dupa o lasam in aragaz sa se raceasca incetisor
Intre timp pregatim glazura:

-topim putin margarina impreuna cu zaharul, adaugam apa si lingurile de cacao si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza o crema. Dupa lasam sa se raceasca
Scoatem tava cu branza afara si rasturnam glazura racita deasupra. Dam la frigider cca 2 ore dupa care o scoatem din tava


Servim cheesecake-ul felii, rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci