Cheesecake cu clementine si portocale

O reteta ideala cu fructe de sezon de iarna. Rapida, usoara si fara coacere.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Cheesecake cu clementine si portocale

Ingrediente

  • Blat:
  • 350 gr biscuiti
  • 150 gr margarina RAMA (sau unt)
  • 13-14 biscuiti intregi
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci (scoaca)
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml zahar
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina(2 pliculete)
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 2 portocale
  • 3 mere
  • 4 clementine(pentru decor)
  • 2 lamai

Mod de preparare

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.

Intre timp, pregatim crema.

Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle, timp de 8-10 minute, timp in care intr-un castron se blendeaza branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina, dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte,  isi pierde proprietatile). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.

Fructele (portocalele, merele si lamaile) le curatam de coaja si le taiem cubulete. Se lasa la scurs. In sucul rezultat punem cativa biscuiti ca suport de al doilea strat de biscuiti. Fructele taiate marunt se amesteca cu crema de branza.

Asamblare: Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei felii de portocale si lamai taiate in doua, punem 1/2 din crema de branza, biscuitii intregi, inmuiati in sucul de la fructe, a doua jumatate de crema, apoi nivelam, decoram cu clementine si il punem la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tarta cu spanac
Bucataras.RO

Tarta cu spanac

O tarta minunata care am facut-o de mai multe ori si inca o fac,imi place foarte mult in versiunea cu soia.Super frumoasa si...

Tarta cu spanac
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola