Pentru cei care iubesc untul de arahide, acest cheesecake este minunat!
Crusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine. Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe fundul tavii crusta de biscuiti. Cu ajutorul unei linguri se taseaza bine crusta apoi se da la rece pana se pregateste umplutura. Umplutura: se mixeaza branza de vaci cu zaharul pudra. Se adauga untul de arahide, se mixeaza din nou si apoi se pune smantana. Se omogenizeaza si se da deoparte. Intr-un bol se pune frisca lichida si smantana si se mixeaza la inceput la viteza mica apoi treptat marim viteza pana se obtine o consistenta tare. Se omogenizeaza apoi frisca cu branza, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Batoanele de ciocolata se taie bucatele mici si se amesteca in compozitie. Se toarna peste crusta, se niveleaza, se acopera cu folia si se da la rece pentru cel putin o ora. Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se scoate inelul formei, se aseaza pe un platou si se indeparteaza cu grija folia alimentara. Ornare: Ciocolata cu orez expandat se daie bucatele cat mai mici. Se aseaza deasupra, lasand pe margine un spatiu gol de aproximativ 1,5 cm. Crema de ciocolata (Nutella/Finetti) se pune intr-un bol si se da la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde pana devine fluida. Cu aceasta ciocolata se orneaza pe marginea tortului si peste ciocolata asezata pe mijloc. Untul de arahide se amesteca cu zaharul pudra si laptele apoi cu ajutorul unui posh se fac cateva moatze deasupra. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii