Este o rețetă fără coacere, dar care trebuie să stea câteva ore la frigider. De aceea este recomandat să se pregătească înainte cu o zi de servire pentru a avea timp să stea peste noapte la frigider. La această rețetă nu avem nevoie de multe ingrediente și este foarte ușor de făcut chiar și pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie. Se pot folosi orice fructe dorim, însă cel mai gustos, după părerea mea și a celor pentru care am făcut acest tort este cel cu zmeură sau căpșuni. Pentru această rețetă eu am folosit zmeura.
Se pune untul la topit și apoi se lasă să se răcească bine.
Biscuiții se mărunțesc și se amestecă împreună cu untul. Se va obține un amestec sfărâmicios pe care trebuie să îl punem într-o tava ai cărei pereți au fost îmbrăcați cu folie alimentară. Se presează foarte bine biscuiții atăt pe fundul tăvii cât și pe pereți. Se lasă tava la frigider până ne ocupăm de cremă și jeleu.
Pentru jeleu se pun pe foc 3/4 gr. zmeură din cele 500 gr. cu puțin zahăr. Se lasă la fiert pănă scade puțin. Gelatina se pune la hidratat în cei 100 ml apă. După ce a fiert zmeura, se dă prin sită pentru a se alege semințele.
Se adaugă gelatina și se mai lasă puțin pe foc, însă fără a mai fierbe.
Se împarte compoziția în două părți egale. O parte se va folosi în crema de brănză, o parte la jeleul care este pus deasupra.
Smântâna se bate până se obține o frișcă tare, apoi se amestecă cu crema de brânză și o parte din zmeura fiartă. Se obține o cremă consistentă pe care o lăsăm puțin la frigider.
După ce a stat la frigider se umple forma de biscuiți cu această cremă, se pune și jeleul deasupra și se ornează cu restul de zmeură proaspătă păstrată.
Se lasă la frigider peste noapte.
În ziua servirii se scoate tortul din tavă și se îndepărtează folia alimentară. După preferință se mai poate orna și cu alte fructe sau se mai pun doar câteva frunzulițe de mentă proaspătă.
Tava pe care am folosit-o eu are 28 cm diametru.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataNu stiu daca stiati, dar sunt fan slow cooking. Si daca pot sa fac asta cu minimum de efort si supraveghere, de ce sa nu o...
Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-PotIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii