Torturi

Reteta Cheesecake fără coacere cu zmeura

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 12h 
Elena Tincuta Coman postat de
Postat pe: 02-09-2018
Adaugă în cartea de bucate
Este o rețetă fără coacere, dar care trebuie să stea câteva ore la frigider. De aceea este recomandat să se pregătească înainte cu o zi de servire pentru a avea timp să stea peste noapte la frigider.
La această rețetă nu avem nevoie de multe ingrediente și este foarte ușor de făcut chiar și pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie.
Se pot folosi orice fructe dorim, însă cel mai gustos, după părerea mea și a celor pentru care am făcut acest tort este cel cu zmeură sau căpșuni.
Pentru această rețetă eu am folosit zmeura.

ingrediente

8 portii

   500 gr. biscuiți( simpli
   digestivi
   cu cacao -după preferință)
   200 gr. unt
   600 gr. cremă de brânză
   500 gr. smântână pentru frișcă
   20 gr. gelatină
   100 ml. apă
   500 gr. zmeură proaspătă sau congelată

mod de preparare

Se pune untul la topit și apoi se lasă să se răcească bine.

Biscuiții se mărunțesc și se amestecă împreună cu untul. Se va obține un amestec sfărâmicios pe care trebuie să îl punem într-o tava ai cărei pereți au fost îmbrăcați cu folie alimentară. Se presează foarte bine biscuiții atăt pe fundul tăvii cât și pe pereți. Se lasă tava la frigider până ne ocupăm de cremă și jeleu.
Pentru jeleu se pun pe foc 3/4 gr. zmeură din cele 500 gr. cu puțin zahăr. Se lasă la fiert pănă scade puțin. Gelatina se pune la hidratat în cei 100 ml apă. După ce a fiert zmeura, se dă prin sită pentru a se alege semințele. 

Se adaugă gelatina și se mai lasă puțin pe foc, însă fără a mai fierbe.
Se împarte compoziția în două părți egale. O parte se va folosi în crema de brănză, o parte la jeleul care este pus deasupra.

Smântâna se bate până se obține o frișcă tare, apoi se amestecă cu crema de brânză și o parte din zmeura fiartă. Se obține o cremă consistentă pe care o lăsăm puțin la frigider.
După ce a stat la frigider se umple forma de biscuiți cu această cremă, se pune și jeleul deasupra și se ornează cu restul de zmeură proaspătă păstrată. 

Se lasă la frigider peste noapte.
În ziua servirii se scoate tortul din tavă și se îndepărtează folia alimentară. După preferință se mai poate orna și cu alte fructe sau se mai pun doar câteva frunzulițe de mentă proaspătă.
Tava pe care am folosit-o eu are 28 cm diametru.

Incearca si Tort cu crema si glazura de lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake fără coacere cu zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.