Coronita cu ciocolata

Se macina nucile care au fost tinute putin la cuptor. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute. Se separa galbenusurile de alb

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Coronita cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata neagra cu lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • Un praf de sare
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita praf de cafea
  • 1 mana de stafide brune
  • Esenta de rom
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Coniac
  • Crema de ciocolata 1 :
  • 200 g ciocolata cu capsune
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2 :
  • 300 ml frisca
  • Intaritor de frisca
  • Putin zahar
  • Cocos alb
  • Cocos verde
  • Pentru ornat :
  • 1 Portocala
  • Zeama unei portocale
  • 1 Banana
  • ½ ciocolata cu capsune
  • Fulgi de ciocolata
  • Glazura :
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri coniac

Mod de preparare

Se macina nucile care au fost tinute putin la cuptor. Se hidrateaza stafidele in cognac si rom pentru 15 minute. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare si o lingurita zeama de lamaie. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina cu praful de copt si cacao de doua ori. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand usor de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt sau grasime si faina si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul.

Crema 1 :

Se face un ganache, se pune pe foc mic frisca impreuna cu ciocolata rupta in bucati, se amesteca pana la topire fara a se lasa sa fiarba compozitia. Se lasa la temperatura camerei pana la racire dupa care se baga la frigider pentru cel putin 2-3 ore. O scoatem de la frigider si o batem cu mixerul pana devine o crema spumoasa.

Crema 2 :

Frisca batuta cu putin zahar si intaritor se amesteca cu cocos alb iar alta parte de frisca cu cocos verde.

Montare blat :

Se taie blatul in patru. Se unge primul blat care va fi baza cu ciocolata de capsuni, se aseaza deasupra felii de banana. Se aseaza al doilea blat, se pune frisca cu cocos si deasupra felii de portocala. Peste al treilea blat se pune frisca amestecata cu cocosul verde, se stropeste cu zeama unei portocale si se aseaza bucatele mici de ciocolata cu capsuni. Se pune si ultimul blat deasupra si se prepara glazura. Am folosit o ciocolata cu lapte pentru a-mi iesi o culoare mai deschisa. Punem pe foc frisca impreuna cu ciocolata si coniacul, amestecam pana la topirea ciocolatei nelasand sa fiarba si apoi calduta fiind se varsa peste coronita lasand sa se prelinga si pe margini. Se decoreaza cu ciocolata si bombonele.


Se da la rece pana a doua zi cand se serveste cu o ceasca de cafea.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Cartofi gratinati
1
Mancaruri cu cartofi

Cartofi gratinati

Este o reteta destul de usor de realizat, este gustoasa si este foarte potrivita pentru pranz sau cina.

Cartofi gratinati
Chiftele din conopida
2
Aperitive cu legume

Chiftele din conopida

Conopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...

Chiftele din conopida
Compot de cirese
3
Compoturi

Compot de cirese

Retete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.

Compot de cirese
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
4
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Tort Dobos cu 10 foi
5
Torturi

Tort Dobos cu 10 foi

Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...

Tort Dobos cu 10 foi
Parteneri
Tort Tiramisu reţetă originală
Bucataras.RO

Tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Tortul tiramisu este un tort ce se face destul de usor, sau cel putin mie asa mi s-a parut, dar...

Tort Tiramisu reţetă originală
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia