Crema de ciocolata cu rom pentru tort

Pentru crema de ciocolata cu rom pentru tort se formeaza un aparel din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe in 3-4 clocote, pana se ingroasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt - 400 g
  • zahar - 400 g
  • cacao - 100 g
  • oua - 4 bucati
  • lapte - 100 ml
  • esenta de rom - 30 ml
  • zeama de lamaie - 25 ml

Mod de preparare

Pentru crema de ciocolata cu rom pentru tort se formeaza un aparel din: zahar, lapte, cacao, oua, se pune pe foc si se fierbe in 3-4 clocote, pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se alifiaza, se adauga esenta de rom, zeama de lamaie si se amesteca cu aparelul fiert, amestecand usor. Aceasta Crema de ciocolata cu rom se poate folosi la umplerea blatului de tort sau la umplerea diferitelor prajituri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori