Pt aluat se inmoaie untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca foarte bine cu lingura de l
Pt aluat se inmoaie untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca foarte bine cu lingura de lemn. Se pune aluatul intr-o forma de 22 cm cu podeaua unsa si infainata si se da la cuptor la 180°C cca. 35 minute. Cand e gata se scoate din forma si se pune pe un gratar cu foaie de copt pe el. se ia cu o lingurita din mijlocul blatului dar sa avem grija sa nu facem gauri in el si se lasa marginile mai ridicate.
pt umplutura nougatul sau ciocolata se taie bucati, apoi frisca se bate bine cu zaharul si cu intaritorul de frisca si cand e gata se amesteca cu bucatile de nougat. Se pune frisca peste blat, apoi se presara bucatelele ( firimiturile) de blat ce le-am scobit cu lingurita din blat peste frisca. Se face o glazura di ciocolata si se traseaza linii peste tort. Se lasa la frigider cel putin o ora.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii