Pt aluat se inmoaie untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca foarte bine cu lingura de l
Pt aluat se inmoaie untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca foarte bine cu lingura de lemn. Se pune aluatul intr-o forma de 22 cm cu podeaua unsa si infainata si se da la cuptor la 180°C cca. 35 minute. Cand e gata se scoate din forma si se pune pe un gratar cu foaie de copt pe el. se ia cu o lingurita din mijlocul blatului dar sa avem grija sa nu facem gauri in el si se lasa marginile mai ridicate.
pt umplutura nougatul sau ciocolata se taie bucati, apoi frisca se bate bine cu zaharul si cu intaritorul de frisca si cand e gata se amesteca cu bucatile de nougat. Se pune frisca peste blat, apoi se presara bucatelele ( firimiturile) de blat ce le-am scobit cu lingurita din blat peste frisca. Se face o glazura di ciocolata si se traseaza linii peste tort. Se lasa la frigider cel putin o ora.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii