Cupola de portocale

Galbenusele se bat cu 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza albusul batut cu 90g zahar. Faina si amidonul se amesteca cu praful de copt, se toarn

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 180 g zahar
  • un zahar vanilat
  • 120 g faina
  • 80 g amidon
  • Umplutura: 2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 4 galbenuse
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca
  • In plus: 5 linguri gem de portocale
  • 2 plicuri glazura de gelatina
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml suc de portocale

Mod de preparare

Galbenusele se bat cu 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza albusul batut cu 90g zahar. Faina si amidonul se amesteca cu praful de copt, se toarna deasupra si se amesteca.se tapeteaza cu hirtie 2 tavi. Se repartizeaza aluatul si se coace 10-12 min la 220 grade. Foile se rastoarna pe 2 prosoape de bucatarie cu zahar, se desprinde hartia. o foaie se unge cu gem si se ruleaza. Portocalele se taie cuburi si se pastreaza sucul. Laptele se da in fiert cu zaharul vanilat. Galbenusele se bat in baie de aburi cu zaharul. Se inglobeaza laptele si gelatina dizolvata. Se aseaza in apa rece castronul si se amesteca pina ce crema se raceste. Se inglobeaza in crema frisca batuta, portocalele bucatele si sucul de portocale. Se imbraca un castron cu folie. Rulada cu gem e taie felii de 1 cm grosime. Se tapeteaza forma cu felii de rulada. Se aseaza 1/3 din crema. Din a doua foaie se decupeaza 2 cercuri, unul de marimea castronului si altul ceva mai mic. Se aseaza blatul mic, restul de crema si al doilea cerc. Se da la rece 3 ore. Se rastoarna si se desprinde folia. Se pregateste glazura din praf, zahar si suc si se orneaza tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu spanac si sos Alfredo
1
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
2
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
3
Aperitive cu branza

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
Semiluna
4
Prajituri

Semiluna

Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!

Semiluna
Inimioare sarate cu chimen
5
Aperitive

Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Inimioare sarate cu chimen
Parteneri
Paine in straturi
Bucataras.RO

Paine in straturi

Paine in straturi
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii