Diplomat cu iaurt si zmeura

Diplomatul cu iaurt si zmeura este perfect in zilele calde de vara. Este un desert usor care se serveste rece si este potrivit si pentru cei la dieta, avand mult mai putine calorii ca diplomatul clasic.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Diplomat cu iaurt si zmeura

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 250 g iaurt (eu am folosit un iaurt mai gras
  • de capra si oaie
  • pentru ca imi place mult textura lui)
  • - 125 g smantana dulce pentru frisca 30% grasime
  • - 125 g smantana dulce pentru gatit 12% grasime (se poate inlocui cu smantana 30%)
  • - 7 linguri fructoza (aici puteti umbla fiecare
  • dupa cum va place si bineinteles ca puteti sa o inlocuiti cu zahar)
  • - 150-200g zmeura proaspata sau congelata
  • - un plic de gelatina pentru gatit
  • - jumatate de plic de gelatina pentru ornat
  • - coaja de la ½ lamaie si ½ lime
  • - jumatate fiola vanilie
  • - un plic de ceai de fructe de padure
  • capsuni... (optional)

Mod de preparare

In primul rand facem un ceai , folosind 100 ml apa si pliculetul de ceai. Apoi il racim de tot si punem gelatina alimentara sa se umfle. Puteti folosi si apa, eu am folosit ceai pentru un strop de extra-aroma.

Batem frisca 30% cu o lingura de fructoza pudra (eu imi macin zaharul sau fructoza la robot inainte de a face o prajitura, pentru ca se dizolva mai bine). Adaugam coaja de lamaie rasa si vanilia. Punem iaurtul scurs de zer, frisca 12% si inca 3 (+-) linguri de fructoza. Batem cu mixerul sa se omogenizeze.

Punem zmeura pe foc cu 2-3 linguri de fructoza. Dupa ce nu mai este deloc inghetata, punem 125 ml apa si jumatate de plic gelatina de tip “tort gelee”. Lasam sa dea in fiert pentru un minut, apoi impartim in 6 castronele sau intr-o forma mai mare.

Topim gelatina la bain marie (facem exact cum scrie pe plic, tot ce am schimbat a fost ca am folosit ceai in loc de apa). O lasam sa se racoreasca un pic (fara sa se inchege) si apoi o turnam in fir subtire in timp ce amestecam bine cu mixerul.

Impartim crema obtinuta in cele 6 castronele, nivelam bine si punem la frigider pentru minim o ora.

Reteta de diplomat cu iaurt si zmeura a fost propusa pe forumul culinar.ro de IriA.


Pentru servire, rasturnam diplomatul cu iaurt si zmeura obtinut. Putem orna cu frisca, fructe proaspete, ciocolata... ce ne place si avem pe aproape.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta