Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se rastoarna amestecul cu galbe
Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare.
Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor.
Se intind cateva linguri de aluat pe spatele unei tavi de cuptor, bine unsa. Se lasa aproximativ 5 minute la cuptor, pana sa capete o culoare maronie. Se fac mai multe blaturi.
Se lasa sa se raceasca, punandu-se foi de hartie intre blaturi, pentru a nu se lipi.
Crema: Intr-un vas de metal sau de sticla se amesteca ouale si zaharul si se tin pe foc la bain marie pana se ingroasa. Se adauga fulgii de cioclata dintr-o data si, cand se topeste ciocolata, se ia de pe foc vasul si se lasa la frigider aproximativ o ora.
Se freaca untul pana devine crema, se adauga rom si amestecul de ciocolata si se amesteca bine.
Se face tortul, punandu-se un blat, un rand de crema si, in final, se decoreaza cu crema de ciocolata.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii