Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se rastoarna amestecul cu galbe
Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare.
Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor.
Se intind cateva linguri de aluat pe spatele unei tavi de cuptor, bine unsa. Se lasa aproximativ 5 minute la cuptor, pana sa capete o culoare maronie. Se fac mai multe blaturi.
Se lasa sa se raceasca, punandu-se foi de hartie intre blaturi, pentru a nu se lipi.
Crema: Intr-un vas de metal sau de sticla se amesteca ouale si zaharul si se tin pe foc la bain marie pana se ingroasa. Se adauga fulgii de cioclata dintr-o data si, cand se topeste ciocolata, se ia de pe foc vasul si se lasa la frigider aproximativ o ora.
Se freaca untul pana devine crema, se adauga rom si amestecul de ciocolata si se amesteca bine.
Se face tortul, punandu-se un blat, un rand de crema si, in final, se decoreaza cu crema de ciocolata.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaieun preparat delicios cu conopida
Quiche cu conopida, rosii cherry si cascavalTelina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maionezaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeIntr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga...
Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumataCa la mama acasa sau nu (asa cum scria pe plicul de condimente) eu sunt sigura ca e buna, asa ca la mine acasa :))))
Fasole cu coaste afumateDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii