Dobos Usor

Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se rastoarna amestecul cu galbe

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 10 albusuri si galbenusuri
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita rom
  • Crema: 8 oua
  • 8 lingurite zahar
  • Afulgi de ciocolata
  • un pachet unt
  • 1-2 lingurite rom

Mod de preparare

Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare.

Se rastoarna amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma, se adauga faina, praful de copt, romul si se amesteca usor.

Se intind cateva linguri de aluat pe spatele unei tavi de cuptor, bine unsa. Se lasa aproximativ 5 minute la cuptor, pana sa capete o culoare maronie. Se fac mai multe blaturi.

Se lasa sa se raceasca, punandu-se foi de hartie intre blaturi, pentru a nu se lipi.


Crema: Intr-un vas de metal sau de sticla se amesteca ouale si zaharul si se tin pe foc la bain marie pana se ingroasa. Se adauga fulgii de cioclata dintr-o data si, cand se topeste ciocolata, se ia de pe foc vasul si se lasa la frigider aproximativ o ora.

Se freaca untul pana devine crema, se adauga rom si amestecul de ciocolata si se amesteca bine.

Se face tortul, punandu-se un blat, un rand de crema si, in final, se decoreaza cu crema de ciocolata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc