Mod de preparare : 1.Blatul Albusurile se bat cu zaharul pina devine o bezea tare. Se amesteca migdalele impreuna cu sarea , amidonul si aroma de van
Mod de preparare :
1.Blatul
Albusurile se bat cu zaharul pina devine o bezea tare.
Se amesteca migdalele impreuna cu sarea , amidonul si aroma de vanilie.Totul se incorporeaza usor in bezea.
Pe o tava pentru cuptor se pune hirtie de copt, apoi se deseneaza cu creionul 2 forme cu dimensiunea de 24-26 cm si una cu dimensiunea de 26-28. Facem in marimi diferite pentru a avea o margine frumoasa cind turnam compozitia pentru inghetata.
(imagine Atasata)
Bezeaua se imparte in 3 parti din care o parte sa fie putin mai mare.
Se toarna, se niveleaza frumos si se da la cuptor preincalzit 180° pentru un timp de 20 de minute. Cum am mai spus, se pot pregati cu o zi sau 2 inainte.
Se lasa complet la racit.
Ciocolata alba, se topeste la baie de aburi impreuna cu grasimea de cocos.
Fiecare blat din bezea se unge pe amindoua parti cu cicolata si se lasa la uscat.
2.Inghetata parfait limete, menta, bezea:
Limetele se dau intr-un jet de apa fierbinte se taie in bucatele. Menta se spala si se adauga impreuna cu limetele la blender, mixer, pina se piureaza .
Albusul se bate spuma, nu tare.
Zaharul se pune intr-un vas si se adauga foarte putina apa,sa se vada putin deasupra zaharului
Se pune la fiert pina ajunge la o temperatura de 120°.Cine nu are termometru face proba (dupa 6-7 minute, testat si cronometrat de mine) cu o furculita.
Se scufunda o furculita in sirop si se sufla printre gaurici. La inceput se formeaza baloane separate., apoi vine faza a doua unde se formeaza baloane unul legat de altul. Ei, acum a venit timpul sa luati siropul de pe foc.
De ce trebuie sa facem acest sirop?
Prin aceasta metoda se omoara bacteriile care se pot face in albusuri. Facem inghetata nu?
Siropul trebuie sa aiba o consistenta ceva cleioasa, dar daca se intinde prea mult a fost deja prea tirziu.
Siropul acesta fierbinte rezultat se toarna asa fierbinte cum este, cu incetul si se mixeaza la cea mai mare viteza, pina este ca o bezea tare si are o temperatura calduta.
Intre timp inmuiem gelantina, batem frisca.
Se adauga gelatina dizolvata, apoi piureul din menta si limete.
La sfirsit se incorporeaza frisca
3. Asamblarea:
Mai intii se pune blatul cel mai mare pe o farfurie cu marimea respectiva ( Eu am o forma de tort la care se ia "fundul")
Se pune un inel pentru ansamblarea torturilor si se toarna din inghetata.
Apoi se adauga al doilea blat, iar inghetata avind grija ca ultimul blat sa aiba deasupra un strat mai subtire.
Se da la congelator pentru un timp de minm 4 ore.
Se orneaza cu fructele dorite, ceva frunze de menta.
Pofta buna!
Reteta Inghetata -Tort Limenta a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii