Inima de ciocolata este o reteta de prajitura cu interior moale de ciocolata. Daca ti-ai dorit si tu aceasta reteta urmareste pasii si pozele pentru un desert minunat si spectaculos.
Ciocolata se topeste cu untul la microunde pana devine o pasta. Se pun impreuna ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea, se bat la viteza mare, cu mixerul, mai mult de 5 min. Dupa ce amestecul s-a ingrosat si albit, se adauga ciocolata topita, faina si nessul. Se amesteca pana se obtine o compozitie aproape ca de chec, adica sa fie o idee mai curgatoare.
Se imbraca formele cu unt si eventual pe fund se pune cate o bucatica de hartie de copt, fundul e partea cea mai vulnerabila a prajiturii. Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius. Se coc pentru exact 10 min, nici macar un minut mai mult (daca cuptorul incinge prea tare, 8 min sunt suficiente) cand a trecut timpul arata cam asa. Lasati la odihna 2 minute si cu cutitul usor, trageti de jur imprejur.
Rasturnati inima de ciocolata fara grija si pudrati cu cacao. Reteta Inima de ciocolata propusa de nico-vya.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii