1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi 2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul 3. Se adauga esenta de vanilie 4. Se
1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi
2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul
3. Se adauga esenta de vanilie
4. Se cerne faina si se adauga lindurita de sare
5. Se maruntesc nucile prajite
6. Se pune faina peste compozitia de oua cu zahar si se amesteca usor pana se incorporeaza
7. Se toarna ciocolata topita peste compozitia de mai sus
8. Se amesteca bine pana se omogenizeaza
9. Se toarna intr-o forma mare de savarina jumatate din compozitie si deasupra se pun bucati de ciocolata cu crema si nucile taiate marunt, se acopera cu restul de compozitie.
10. Forma de silicon se pune intr-o alta tava in care se pune apa si se da la cuptor 35-40 minute la foc potrivit (170-180º). Eu am acoperit forma cu folie de aluminiu. Daca nu aveti forma mare de savarina (asta din poza e mediana) atunci aluatul va ajunge pentru 2 prajituri sau compozitia ramasa se poate pune in forme de magdalena sau in orice tava. Prajitura se scoate dupa 40 minute si se lasa la racit dupa care se scoate cu grija din forma.
11. Se acopera cu o glazura de ciocolata si se deocreaza dupa preferinte.
12. O feliuta ca sa va fac pofta (prajitura este cremoasa pe dinauntru)
Se poate servi cu frisca sau cu inghetata.
Pofta buna!
Reteta Locura de chocolate a fost propusa de Ilinca
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii