1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi 2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul 3. Se adauga esenta de vanilie 4. Se
1.Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe aburi
2. Se pun ouale intr.-un castron si se bat impreuna cu zaharul
3. Se adauga esenta de vanilie
4. Se cerne faina si se adauga lindurita de sare
5. Se maruntesc nucile prajite
6. Se pune faina peste compozitia de oua cu zahar si se amesteca usor pana se incorporeaza
7. Se toarna ciocolata topita peste compozitia de mai sus
8. Se amesteca bine pana se omogenizeaza
9. Se toarna intr-o forma mare de savarina jumatate din compozitie si deasupra se pun bucati de ciocolata cu crema si nucile taiate marunt, se acopera cu restul de compozitie.
10. Forma de silicon se pune intr-o alta tava in care se pune apa si se da la cuptor 35-40 minute la foc potrivit (170-180º). Eu am acoperit forma cu folie de aluminiu. Daca nu aveti forma mare de savarina (asta din poza e mediana) atunci aluatul va ajunge pentru 2 prajituri sau compozitia ramasa se poate pune in forme de magdalena sau in orice tava. Prajitura se scoate dupa 40 minute si se lasa la racit dupa care se scoate cu grija din forma.
11. Se acopera cu o glazura de ciocolata si se deocreaza dupa preferinte.
12. O feliuta ca sa va fac pofta (prajitura este cremoasa pe dinauntru)
Se poate servi cu frisca sau cu inghetata.
Pofta buna!
Reteta Locura de chocolate a fost propusa de Ilinca
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si...
Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii