Melba cu piersici

Melba cu piersici este o prajitura usoara si delicioasa, ideala pentru un desert de duminica.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Melba cu piersici

Ingrediente

  • o cutie Dr. Oetker
  • (contine 1 forma rotunda speciala
  • 132 g praf pentru crema
  • 15 g praf pentru sos zmeura
  • 105 g biscuiti)
  • pt blatul de biscuiti:
  • 50 g unt
  • 70 ml suc din compot piersici
  • pentru crema:
  • 200 ml smantana dulce UTH 15% grasime
  • 200 ml apa rece
  • 150 g iaurt 4
  • 4 % grasime
  • 100 g piersici compot
  • pentru decor:
  • 250 g piersici din compot
  • 70 ml apa rece

Mod de preparare

1. Pregatirea blatului de biscuiti: biscuitii se piseaza cu ajutorul unei vergele sau unui facalet. Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu sucul din compot. Se ia vasul de pe foc. In compozitia fierbinte se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana la umezirea uniforma a acestora. Biscuitii astfel obtinuti se pun in forma speciala, asezata in prealabil pe un platou, si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Forma rotunda cu blatul de biscuiti se pune la frigider la racit, pana la pregatirea cremei. Fructele pentru crema se taie cubulete si se lasa la scurs.
2. Pregatirea cremei: intr-un vas pentru mixer se pune praful de crema, smantana rece de la frigider si cantitatea de apa corespunzatoare grasimii din smantana. Se bate cu mixerul la viteza mica cateva secunde pana la omogenizare si apoi la viteza mare timp de trei minute. Se adauga apoi iaurtul rece de la frigider si se amesteca la viteza mica inca 30 secunde. Piersicile (100 g) taiate cubulete se inglobeaza usor in crema. Crema astfel obtinuta se toarna imediat peste blatul din biscuiti si se niveleaza cu ajutorul unei linguri.
3. Pregatire decor sos de zmeura: 250 g de piersici din compot se taie felii si si se aseaza pe suprafata cremei in mod decorativ. Intr-un pahar se pune praful pentru sosul de zmeura si se amesteca cu 7 linguri de apa rece pana la omogenizare, timp de 2 minute. Sosul de zmeura astfel obtinut se toarna in cercuri concentrice peste feliile de piersici.
Dupa preparare, prajitura se da la frigider timp de 3 ore. Daca nu se doreste servirea imediata, prajitura se pastreaza la frigider.


Prajitura se serveste ca atare, dupa ce a fost pastrata in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ciorba de post cu cartofi noi
Bucataras.RO

Ciorba de post cu cartofi noi

m-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...

Ciorba de post cu cartofi noi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos