Melba cu piersici

Melba cu piersici este o prajitura usoara si delicioasa, ideala pentru un desert de duminica.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Melba cu piersici

Ingrediente

  • o cutie Dr. Oetker
  • (contine 1 forma rotunda speciala
  • 132 g praf pentru crema
  • 15 g praf pentru sos zmeura
  • 105 g biscuiti)
  • pt blatul de biscuiti:
  • 50 g unt
  • 70 ml suc din compot piersici
  • pentru crema:
  • 200 ml smantana dulce UTH 15% grasime
  • 200 ml apa rece
  • 150 g iaurt 4
  • 4 % grasime
  • 100 g piersici compot
  • pentru decor:
  • 250 g piersici din compot
  • 70 ml apa rece

Mod de preparare

1. Pregatirea blatului de biscuiti: biscuitii se piseaza cu ajutorul unei vergele sau unui facalet. Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu sucul din compot. Se ia vasul de pe foc. In compozitia fierbinte se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana la umezirea uniforma a acestora. Biscuitii astfel obtinuti se pun in forma speciala, asezata in prealabil pe un platou, si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Forma rotunda cu blatul de biscuiti se pune la frigider la racit, pana la pregatirea cremei. Fructele pentru crema se taie cubulete si se lasa la scurs.
2. Pregatirea cremei: intr-un vas pentru mixer se pune praful de crema, smantana rece de la frigider si cantitatea de apa corespunzatoare grasimii din smantana. Se bate cu mixerul la viteza mica cateva secunde pana la omogenizare si apoi la viteza mare timp de trei minute. Se adauga apoi iaurtul rece de la frigider si se amesteca la viteza mica inca 30 secunde. Piersicile (100 g) taiate cubulete se inglobeaza usor in crema. Crema astfel obtinuta se toarna imediat peste blatul din biscuiti si se niveleaza cu ajutorul unei linguri.
3. Pregatire decor sos de zmeura: 250 g de piersici din compot se taie felii si si se aseaza pe suprafata cremei in mod decorativ. Intr-un pahar se pune praful pentru sosul de zmeura si se amesteca cu 7 linguri de apa rece pana la omogenizare, timp de 2 minute. Sosul de zmeura astfel obtinut se toarna in cercuri concentrice peste feliile de piersici.
Dupa preparare, prajitura se da la frigider timp de 3 ore. Daca nu se doreste servirea imediata, prajitura se pastreaza la frigider.


Prajitura se serveste ca atare, dupa ce a fost pastrata in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia