Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura amuzanta aveti nevoie de unt sau margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, smantana si cirese.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Ingrediente

  • Pentru briosa:
  • 50 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 lingurite cacao
  • 125 g smantana
  • cateva cirese (pot fi din compot)
  • 1 pachet glazura ciocolata
  • sticksuri
  • ornamente de decor de ciocolata
  • bomboane Skittles
  • cateva cirese
  • jeleu de cirese
  • Pentru jeleu:
  • 200 ml suc natural de cirese
  • 1 lingura cu varf amidon de porumb
  • zahar
  • daca se doreste ca jeleul sa fie mai dulce.

Mod de preparare

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta briosa amuzanta pentru inceput, se prepara jeleul. Se pun pe foc intr-un vas 150 ml suc, (eu am folosit sucul rezultat de la ciresele pe care le am congelate) cu zaharul, daca se mai doreste. Se amesteca amidonul cu restul de 50 ml suc si se adauga in cel clocotind deja, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Se prepara compozitia pentru briosa. Intr-un vas se pun untul(margarina), zaharul,ouale,faina cernuta, in care a fost adaugat praful de copt, cacao. Se amesteca cu mixerul. Se adauga smantana si se mai amesteca putin pana la omogenizare.
Intr-o forma mai mare de briosa (14-16 cm diametrul), tapetata cu hartie de copt, se pune aprox. jumatate din compozitie. Se pune in cuptor cateva minute, atat cat sa se intareasca putin. Se scoate din cuptor, se adauga ciresele, jeleul si se toarna restul de compozitie. Se coace cca 20 minute.

Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma.


Briosa se serveste dupa ce se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc