Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura amuzanta aveti nevoie de unt sau margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, smantana si cirese.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Ingrediente

  • Pentru briosa:
  • 50 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 lingurite cacao
  • 125 g smantana
  • cateva cirese (pot fi din compot)
  • 1 pachet glazura ciocolata
  • sticksuri
  • ornamente de decor de ciocolata
  • bomboane Skittles
  • cateva cirese
  • jeleu de cirese
  • Pentru jeleu:
  • 200 ml suc natural de cirese
  • 1 lingura cu varf amidon de porumb
  • zahar
  • daca se doreste ca jeleul sa fie mai dulce.

Mod de preparare

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta briosa amuzanta pentru inceput, se prepara jeleul. Se pun pe foc intr-un vas 150 ml suc, (eu am folosit sucul rezultat de la ciresele pe care le am congelate) cu zaharul, daca se mai doreste. Se amesteca amidonul cu restul de 50 ml suc si se adauga in cel clocotind deja, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Se prepara compozitia pentru briosa. Intr-un vas se pun untul(margarina), zaharul,ouale,faina cernuta, in care a fost adaugat praful de copt, cacao. Se amesteca cu mixerul. Se adauga smantana si se mai amesteca putin pana la omogenizare.
Intr-o forma mai mare de briosa (14-16 cm diametrul), tapetata cu hartie de copt, se pune aprox. jumatate din compozitie. Se pune in cuptor cateva minute, atat cat sa se intareasca putin. Se scoate din cuptor, se adauga ciresele, jeleul si se toarna restul de compozitie. Se coace cca 20 minute.

Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma.


Briosa se serveste dupa ce se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos