Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta prajitura amuzanta aveti nevoie de unt sau margarina, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, smantana si cirese.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paianjen din briosa cu cirese si jeleu

Ingrediente

  • Pentru briosa:
  • 50 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 lingurite cacao
  • 125 g smantana
  • cateva cirese (pot fi din compot)
  • 1 pachet glazura ciocolata
  • sticksuri
  • ornamente de decor de ciocolata
  • bomboane Skittles
  • cateva cirese
  • jeleu de cirese
  • Pentru jeleu:
  • 200 ml suc natural de cirese
  • 1 lingura cu varf amidon de porumb
  • zahar
  • daca se doreste ca jeleul sa fie mai dulce.

Mod de preparare

Paianjenul din briosa cu cirese si jeleu este delicios. Pentru a prepara aceasta briosa amuzanta pentru inceput, se prepara jeleul. Se pun pe foc intr-un vas 150 ml suc, (eu am folosit sucul rezultat de la ciresele pe care le am congelate) cu zaharul, daca se mai doreste. Se amesteca amidonul cu restul de 50 ml suc si se adauga in cel clocotind deja, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Se prepara compozitia pentru briosa. Intr-un vas se pun untul(margarina), zaharul,ouale,faina cernuta, in care a fost adaugat praful de copt, cacao. Se amesteca cu mixerul. Se adauga smantana si se mai amesteca putin pana la omogenizare.
Intr-o forma mai mare de briosa (14-16 cm diametrul), tapetata cu hartie de copt, se pune aprox. jumatate din compozitie. Se pune in cuptor cateva minute, atat cat sa se intareasca putin. Se scoate din cuptor, se adauga ciresele, jeleul si se toarna restul de compozitie. Se coace cca 20 minute.

Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma.


Briosa se serveste dupa ce se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita