Pasca

Se coace la foc mic un blat într-o cratitita de 4 kg unsa si tapetata. Când s-a racit se taie pe jumatate (e bine ca partea de jos sa fie mai groasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat : 4 oua
  • 5 cesti cu zahar (pline ¾)
  • 2 cesti cu lapte
  • 2 cesti cu ulei
  • 1 praf de copt
  • 3-4 cani cu faina (în functie de marimea cestii folosite anterior)
  • coaja de lamaie
  • Crema : 1 kg urda
  • 1 pachet de unt
  • 50-100 gr. zahar pudra (în functie de cât de dulce e urda)
  • 200 gr. stafide
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • miezul tocat marunt de la 2 portocale

Mod de preparare

Se coace la foc mic un blat într-o cratitita de 4 kg unsa si tapetata. Când s-a racit se taie pe jumatate (e bine ca partea de jos sa fie mai groasa).

Se amestecã toate ingredientele pentru crema si se umple blatul. Deasupra se pudreaza cu zahar.
Se serveste taiata in raze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci