Pasta de zahar pentru torturi

Pasta de zahar se prepara usor. Pentru a prepara aceasta pasta de ornament pentru tort aveti nevoie de gelatina, miere, zahar, ulei de palmier si amidon.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata
Pasta de zahar pentru torturi

Ingrediente

  • 60 ml apă
  • 5 gr gelatină
  • 2 linguri miere de albine de salcâm
  • 600-650 gr zahăr pudră
  • mie mi-au intrat chiar 675 gr
  • 50 gr ulei de palmier
  • 50 gr amidon alimentar

Mod de preparare

Pasta de zahar se prepara usor. Pentru a prepara aceasta pasta de ornament pentru torturi se pune la hidratat în apă cam 10 minute până se face ca buretele, după care se topeşte pe baie de aburi, având grijă să nu fiarbă. Se adaugă şi mierea şi se ţine pe baie de aburi până se dizolvă complet. Se pune apoi şi uleiul de palmier şi se lasă la răcit. Apoi se toarnă totul în vasul în care se va lucra şi se adaugă amidonul şi două linguri de zahăr. Se omogenizează bine şi apoi se continuă a se adăuga tot zahărul, frământând bine. Se frământă bine până se obţine un aluat de consistenţa unei plasteline, maleabil, elastic şi fără să se lipească de mâini, să se întindă, să mai fie cleios.

Se pune apoi pasta de zahăr astfel obţinută într-o folie alimentară şi se dă la frigider pentru 24 de ore.

Se scoate din frigider cu minim două ore înainte de a ne apuca de lucrat. Apoi se ia bine la frâmântat, pe masa unsă cu puţin ulei de palmier, până capată iarăşi consistenţa unei plasteline şi apoi se întinde foaie cu sucitorul şi se îmbracă tortul. Se taie cu grijă surplusul şi se nivelează lateralele tortului atingând pasta puţin cu mâna făra a o presa, pentru a nu se forma pliuri.


Inainte de a se pune pe tort, pasta de zahar trebuie îmbrăcat într-un strat subţire de unt. Restul ornării ţine de bunul plac al fiecăruia....

Sursa acestei retete este blogul culinar alice-albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Rulada cu cacao si portocala
Bucataras.RO

Rulada cu cacao si portocala

Nu am multe sa va zic despre aceasta noua postare decat ca e perfecta pentru cafeaua de dimineata. Vedeti ca la mine e...

Rulada cu cacao si portocala
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa