Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Toamna dulce pe platou!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci

Ingrediente

  • blat(forma de tort cu diametrul de 26 cm);5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • umplutura;200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de catane
  • un plin de gelatina(10 g)
  • sirop;3 linguri de miere de albine
  • 200 ml apa
  • crusta de nuci;o cana de zahar
  • o lingura de apa
  • 400 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • decor
  • o mana de miez de nuca
  • 5-6 linguri de frisca batuta cu piure de castane

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se intaresc .Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se adauga in albusuri si apoi nse adauga faina in ploaie.Se toarna compozitia in forma tapetata cu hartie de copt apoi se da la copt cca.20 min. la foc domol.Se scoate blatul din forma,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe lung in doua.

Se mixeaza frisca pana se intareste apoi se adauga piureul de castane,se mixeaza din nou.Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste la bain marin si se adauga in frisca

Se aseaza primul disc de blat in forma,se insirop[eaza usor cu sirop preparat din miere cu apa apoi se toarna frisca cu piureul de castane si se acopera cu al 2 lea disc de blat,insiropat si el cuy restul de sirop ramas.

Se caramelizeaza zaharul cu lingura de apa si cand capata culoarea maro deschis se pune miezul de nuca.Se amesteca bine si se da de pe foc.Se adauga repede oul batut ,se amesteca repede si se intinde pe toata suprafata prajiturii,cat este fierbinte.Se da la rece apoi se decoreaza cu frisca si piure de castane si bucati de miez de nuca.Se lasa de seara pana a 2 a zi inante de a fi taiata prajitura

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Pizza cu coronita de cabanosi
Bucataras.RO

Pizza cu coronita de cabanosi

Aluaturi de casa Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.

Pizza cu coronita de cabanosi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!