Mozzarella se trece prin sita (nu foarte deasa) sau se mixeaza in blender. Se adauga smantana, apoi sarea, sucul de lamaie, galbenusurile, amestecand
Mozzarella se trece prin sita (nu foarte deasa) sau se mixeaza in blender. Se adauga smantana, apoi sarea, sucul de lamaie, galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Faina se cerne impreuna cu amidonul si se adauga toata peste compozitia precedenta si se amesteca bine pana se absoarbe toata faina. Se adauga si albusurile batute spuma tare cu zaharul si se amesteca usor, dar bine. Formele se ung cu unt sau ulei si se pudreaza cu faina (eu am presarat parmezan doar pe fundul formei). Se pune compozitia in forme, formele se trec in tava, iar in tava se toarna apa fierbinte. Se da la cuptor la foc mic-potrivit (150°C) si se coace 50~70 min. sau pana ce o scobitoare infirpta in centru iese curata.
Cand sunt gata se rastoarna pe un gratar si se lasa asa vreo 15 min. dupa care se intorc cu partea coapta in sus...Reteta Prajiturele cu Mozzarella a fost propusa de Cristina K.
Alte retete recomandate:
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaÎmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascavalGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii