Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

1. Blat de ciocolata Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea. se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, s

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

Ingrediente

  • 1. Blat de ciocolata: 100 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte daca vreti ca blatul sa iasa mai dulce)
  • 60 gr fulgi de porumb (eu am pus Nestle Cini Minies)
  • 20 gr. boabe de cafea tocate
  • 2. Pandispanul: 100. gr martipan
  • 6 oua
  • 175 gr. zahar
  • 40 gr. cacao
  • 20 gr. faina
  • 3. Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.)
  • 6 oua
  • 250 gr. zahar
  • 15. gr cafea instant (ness)
  • 200 ml. frisca
  • 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea
  • 4. Bezeaua: 5 gr. gelatina
  • 5 albusuri
  • 100 gr. zahar
  • 25 gr. migdale prajite si macinate
  • 10 gr. cafea instant aka ness
  • 125 gr. zahar pudra
  • Boabe de cafea pt decor
  • cicolata razuita

Mod de preparare

1. Blat de ciocolata

Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea.

se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, se intinde si se niveleaza compozitia. Se da la frigider sa se intareasca

2. Pandispanul

Martipanul se marunteste bine, se adauga galbenusurile si se bat bine. Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul.

In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa

apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul.

Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi.

Blaturile se coc cate 20 de min.

3. Crema

Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba, tb sa aiba 85 grade C.

Se bat bine pana se racesc dar sa spumeze bine. Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarpone

Mascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze.

Fisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usor.

Apoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.

Asamblarea :se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!

Am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore.

4. Bezeaua

Albusurile se bat bine, se aduga zaharul, apoi se aduga migdalele, zaharul pudra si nessul.

Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.

Se asaza cu lingura pe tort, se fac tepi cu lingura, apoi se flambeza cu arzatorul!


Pofta buna!

Reteta Reverie mocca a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro

Alte retete cu cafea gasiti aici:

Tort Mokka ,

Tort de alune cu frisca si cafea,

Prajitura cu ness

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta