1. Blat de ciocolata Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea. se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, s
1. Blat de ciocolata
Se topeste ciocolata, apoi se inglobeaza fulgii si boabele de cafea.
se pregateste un cerc de hartie de copt cu diametru de 26, se intinde si se niveleaza compozitia. Se da la frigider sa se intareasca
2. Pandispanul
Martipanul se marunteste bine, se adauga galbenusurile si se bat bine. Albusurile se bat bine, apoi se adauga treptat zaharul.
In compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacaoa
apoi se adauga albusurile batute spuma cu zaharul.
Compozitia se imparte in 2 si se coc doua blaturi.
Blaturile se coc cate 20 de min.
3. Crema
Ouale se amesteca cu zaharul si nessul, apoi se incalzesc la microunde dar sa nu fiarba, tb sa aiba 85 grade C.
Se bat bine pana se racesc dar sa spumeze bine. Gelatina se dizolva si se amesteca impreuna cu 2 linguri de mascarpone
Mascarponele se amesteca, cu 2 linguri de frisca lichida, ca sa se fluidizeze.
Fisca se bate, se amesteca usor cu mascarponele dar cu grija ca se taie foarte usor.
Apoi se inglobeaza in crema mare de mascarpone, alaturi de spuma de ou si lichiorul de cafea.
Asamblarea :se asaza primul blat crocant, apoi jumatate din crema, primul blat, crema, apoi ultimul blat!
Am facut un sirop din apa, zahar si esenta de migdale (in reteta nu se specifica, dar mie imi plac blaturile umede)se da la frigider timp de 4 ore.
4. Bezeaua
Albusurile se bat bine, se aduga zaharul, apoi se aduga migdalele, zaharul pudra si nessul.
Se dizolva gelatina si se amesteca impreuna cu 2 linguri de bezea.
Se asaza cu lingura pe tort, se fac tepi cu lingura, apoi se flambeza cu arzatorul!
Pofta buna!
Reteta Reverie mocca a fost propusa de diamond pe forum culinar.ro
Alte retete cu cafea gasiti aici:
Tort Mokka ,
Tort de alune cu frisca si cafea,
Prajitura cu ness
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii