Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament. Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crem
Se unge o forma patrata de 9 in (~22 cm latura) si se captuseste cu pergament.
Ouale + zaharul se bat intr-un castron cam 10 minute sau pina cind crema este foaarte pufoasa si de culoare galben foarte deschisa. Se adauga jumatate din cacao, apoi se stropeste mixtura cu untul topit si se adauga restul de cacao. Se toarna totul in tava si se coace (in cuptorul pre-incalzit) la 350 grade F (foc potrivit de tare) cam 30 - 35 minute pina este gata (daca pui o scobitoare in tort si o scoti iese uscata).
Pentru umplutura topesti ciocolata si untul impreuna. Le iei de pe foc, adaugi zaharul pudra si o lasi putin sa se racoreasca, apoi bati crema pina devine foarte cremoasa si destul de groasa ca sa fie intinsa pe tort. Tai tortul (orizontal) in 3 straturi apoi tai tortul in doua si suprapui toate straturile asa incit sa obtii 6 straturi. Pui crema intre straturi si pe din afara apoi il acoperi de jur imprejur cu "migdalele" bucatele sau felioare.
Legenda;
1 cup = 8 oz = 240 grame
1 oz ~ 30 grame
Reteta RICH CHOCOLATE LAYERS CAKE (Tort de ciocolata) a fost propusa de Chiu Georgeta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii