Rulouri germane cu prune

Rulourile germane cu prune sunt o prajitura delicioasa de toamna, aromata, cu gust intens de prune si scortisoara. O prajitura cu prune numai buna de incercat langa un pahar de vin fiert :).

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Rulouri germane cu prune

Ingrediente

  • 800 gr prune curatate si taiate bucatele
  • 100 de grame de alune sau migdale tocate marunt
  • 300 g branza dulce (quark sau Philadelphia)
  • 120 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 500 gr faina
  • 4 lingurite praf de copt (nu
  • nu e prea mult!)
  • 250 de grame magiun de prune
  • 2 linguri unt topit

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 180 g C si ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava rotunda de 26 cm sau una dreptunghiulara de cuptor.

Intr-o tigaie incinsa prajiti alunele/migdalele pana cand capata o culoare brun-aurie.

Intr-un vas amestecati branza cu laptele, uleiul, sarea, zaharul si scortisoara. Adaugati faina si praful de copt si framantati pana ce aveti un aluat omogen. Puneti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si intindeti o foaie de aprox. 50x50 cm. Intindeti deasupra magiunul, apoi presarati prunele si alunele/migdalele dupa care rulati.

Se va rupe pe alocuri, dar n-aveti nici o grija. Taiati ruloul in 12-14 felii pe care le asezati apoi fie una langa alta in tava rotunda, fie individual intr-o alta tava.

Ungeti deasupra cu untul topit si dati la cuptor 45-55 minute, pana cand rulourile sunt brun- aurii. Serviti-le calde sau reci. Pofta buna! Reteta postata de KikenHana


Rulourile nemtesti cu prune se servesc atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci