Tarta frantuzeasca cu mere

1.Margarina cu 100g zahar ( atentie nu 150g.), zaharul vanilat, sarea se amesteca si se adauga treptat 2 oua. 2.Se amesteca p

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta frantuzeasca cu mere

Ingrediente

  • Pt o forma cu dimensiunea de 28 cm:
  • 75g unt-margarina moale
  • 150g zahar
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • 1 virf de sare
  • 4 oua
  • 100 g faiana
  • 50g Speisestärke- Amidon pt prajituri
  • 1lingurita cu praf de copt
  • Cca 750g mere foarte zemoase (soiul Cox Orange sau Boskop)
  • 200-250 g smiantina groasa (sau iaurt batut gros)
  • I lingura zahar pudra pt ornat
  • 1lingurita cu varf scortisoara

Mod de preparare

1.Margarina cu 100g zahar ( atentie nu 150g.), zaharul vanilat, sarea se amesteca si se adauga treptat 2 oua.

2.Se amesteca pana nu se mai simte cu degetul zaharul. Faina cu amidonul si praful de copt se amesteca si se adauga usor, se omogenizeaza cu o paleta.

3.Coca are consistenta ca o crema.

4.Se incalzeste cuptorul la 180 grade (cuptor cu microunde, la gaz cred ca 3)

5.Merele se curata de coaja si se taie in felii mai subtiri care se aseaza de jur imprejur in forma care am uns-o si unde am pus aluatul cel mai in coltisor fara mere.

6.Se da la cuptor pe al doilea rand numarat de jos in sus, timp de 35 minute in acest timp se amesteca smantana cu zaharul ramas cele 50g si 2 oua plus o lingurita plina cu scortisoara.

7.Cine nu prefera scortisoara merge si fara.

8.Dupa prima etapa de copt cele 35 minute se toarna compozitia din smantana si se mai da inca odata la cuptor pentru un timp de 25 minute. Dupa ce s-a racit se presara cu zahar pudra.
Reteta propusa pe forum de Camila

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci