BLAT: Albusurile se bat cu vanilia, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se adauga faina si praful de copt, cate putin si s
BLAT:
Albusurile se bat cu vanilia, galbenusurile se freaca cu zaharul, se amesteca cu albusurile, se adauga faina si praful de copt, cate putin si se amesteca cu lingura (nu cu mixerul).
Se pune la copt in tava (tapetata cu unt si faina) de tarta max. 25 min. la 170-180C.
Se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece (cam 10 linguri).
Bastonasul de vanilie se taie in lungime pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte. Dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 min. sa iesa aroma din bastonas.
Se scoate maduva, se pune inapoi in lapte, se adauga zaharul si se mai da o data la fiert. Cand incepe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidon si se amesteca pana se ingroasa.
Pentru a umple tarta se poate folosi si o simpla budinca de vanilie.
Fructele spalate, taiate si curatate se stropesc cu zeama de limeta.
Dupa ce au fost asezate fructele (la alegere), se prepara gelatina conform instructiunilor de pe pliculet.
Se poate servi racita si cu putina frisca.
Pofta buna!
Reteta Tarte cu fructe a fost propusa de MAYA.
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii