Tort

Se freaca ouale cu zaharul pana devin o spuma, se adauga laptele, cacaoa, faina cernuta proaspat, drojdia (cat o nuca) si untul moale. Se amesteca toa

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g unt
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 1dl lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 200g. faina
  • un pachetel de drojdie
  • 200g. Nutella
  • 1dl. frisca
  • 1/2 pachet de intaritor de frisca
  • 50g. migdale feliate
  • zahar praf

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul pana devin o spuma, se adauga laptele, cacaoa, faina cernuta proaspat, drojdia (cat o nuca) si untul moale. Se amesteca toate bine si se pune compozitia intr-o forma rotunda de tort, unsa si infainata.

Se coace blatul in cuptor preincalzit, la 180*C, timp de 40-45 minute.

Se scoate blatul copt din forma si se lasa sa se raceasca.

Intre timp, intr-un vas se pune Nutella, pe foc mic, ca sa se topeasca. Se bate frisca cu intaritorul de frisca.

Se taie blatul in doua. Se pune primul blat pe o farfurie rotunda pentru tort, se unge cu 3/4 din cantitatea de Nutella, apoi se pune frisca batuta, se acopera cu al doilea blat, peste care se pune restul de Nutella, in asa fel incat sa acopere si marginile. Deasupra, peste Nutella se pun migdalele feliate si se presara zahar praf.
Tortul se tine in frigider pana la servire, cand il putem acompania de un vin alb demisec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori