Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestec
Se tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament si se preincalzeste cuptorul la semnul 7/220 grd.C. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul se albeste si devine cremos. Se bat albusurile spuma.
Se amesteca galbenusurile cu faina cernuta si se adauga albusurile batute si apoi untul topit. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie unsa cu grasime si se coace la foc potrivit, timp de 10-15 minute. Se taie foaia in doua cercuri cu diametrul de 22 cm.
Se amesteca cafeaua cu romul si siropul si se stropeste unul din cercuri cu jumatate din cantitate. Se presara deasupra ciocolata, se aseaza deasupra celalalt cerc si se stropeste cu restul de cafea.
Peste cele doua foi se pune un strat de inghetata in forma de capita de fan. Se imbraca tortul cu bezea, acoperind complet marginile. Se da la cuptor timp de 7-10 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca. Se presara cacao si se serveste imediat.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii