Este un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile,
Este un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de otet. Se adauga treptat faina si albusurile amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort, se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 40-50 de minute. Se face un ganache : se pune pe foc mic smantana cu ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand s-a racit complet se da la frigider pentru cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Blatul se taie in doua si se insiropeaza fiecare blat. Eu am uns primul blat cu gem de zmeura, am asezat crema de ciocolata si apoi visinele. Se unge si celalalt blat pe partea din interior si se aseaza peste visine. Se imbraca tortul in restul de frisca batuta. Se orneaza cu visine proaspete si putina frisca amestecata cu gem de zmeura. Este un tort dulce acrisor perfect pentru o vara torida. Se poate folosi orice fel de gem dar este mult mai bun un gem acrisor. Eu fac in casa gem de prune si corcoduse care sunt preferatele mele insa magiunul de la topoloveni este foarte gustos si sanatos, fara adaosuri. Se poate folosi mai multa frisca combinata cu gem acrisor, eu am facut doar cateva frunzulite pe deasupra dar este mai gustoasa frisca in combinatie cu gem.
Pofta buna
Alte torturi recomandate
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii