Se bate frisca dupa care se da la frigider. Se bat ouale, se adauga 125 ml apa (adica jumatate din cantitatea initiala) si zaharul. Gelatina se lasa s
Se bate frisca dupa care se da la frigider. Se bat ouale, se adauga 125 ml apa (adica jumatate din cantitatea initiala) si zaharul. Gelatina se lasa sa se umfle in 125 ml apa (cantitatea de apa ramasa). Se pun ouale cu apa si zaharul pe foc mic (chiar foarte mic) se amesteca continuu pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul ( se poate incerca cu o lingurita), se adaua gelatina. Se amesteca pana se topeste si aceasta, iar compozitia va deveni fina.
Atentie nu trebuie sa fiarba si trebuie amestecat in acelasi sens pe tot timpul preperarii tortului.
Dupa ce observati ca s-a incorporat si gelatina se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se mai amesteca din cand in cand in ea sa nu se intareasa.
Dupa ce s-a racit se incorporeaza in frisca batuta (din frigider).
Se adauga putina zeama de lamaie (cam 2-3 linguri). Se imparte compozitia in trei; o parte se amesteca cu cacao, o alta parte cu nuca de cocos colorata si ultima se pastreaza asa cum este. O forma de tort se acopera cu folie transparenta sau se poate pune pur si simplu o punga. Se adauga compozitia alba, se uniformizeaza, se adauga apoi stratul cu nuca de cocos si la sfarsit cel cu cacao. Intre cele trei straturi se pot adauga diferite fructe.
Se baga la frigider cam 3 ore dupa care se rastoarna pe un platou se desprinde folia sau punga si se orneaza.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii