Tort AnnaMaria

Blat tip castagnaccio: Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compoz

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort AnnaMaria

Ingrediente

  • Blat tip castagnaccio: 300g faina de castagne
  • 375ml lapte
  • 4 oua
  • 45g unt
  • 75g zahar
  • 75g stafide
  • 100g nuci
  • alune padure
  • migdale
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 portocala (coaja rasa)
  • 1lamaie (coaja rasa)
  • esenta vanilie
  • Mousse de piersici: 400g piersici din compot
  • 200g frisca
  • 3 foi gelatina
  • vanillina sau un plic zahar vanilat
  • Mousse de castagne si cacao: 300g crema de castagne naturale la cutie
  • 40g cacao amara
  • 100g zahar pudra
  • 4 linguri cognac
  • 150g frisca

Mod de preparare

Blat tip castagnaccio:

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul. Am adaugat uleiul. Am topit untul si l-am amestecat cu laptele si l-am turnat in compozitie. Faina de castagne am cernut-o, am adaugat praful de copt si am adaugat-o putin cate putin si apoi coaja de portocala si lamaie.

Am adaugat si alunele, migdalele si nucile prajite in prealabil la cuptor si zdrobite. Si stafidele inmuiate jumatate de ora in apa calduta. Albusurile batute spuma cu un pic de sare le-am adaugat la crema usor amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.

Eu am mai adaugat si 2linguri de creme fraiche.

Am turnat compozitia in forma de tort unsa cu unt si infainata si-am bagat la cuptor la 180° pana la proba scobitorii.

Am scos blatul, l-am lasat la racit pe gratar si l-am impartit in doua.

Apoi am "scobit" fiecare blat.

Mousse de piersici:

Piersicile le-am facut bucati mici si le-am frulat..

Am batut frisca si-am amestecat-o usor in piureul de piersici. Gelatina inmuiata in putina apa rece am topit-o pe baie de aburi si-am turnat-o calduta. Crema rezultata am pus-o putin la frigider. Intre timp am preparat celalalt mousse.

Mousse de piersici:

L-am lasat mai putin dulce.

Am batut frisca. Am adaugat crema de castagne deja preparata apoi cacao amara si cognac-ul.

Mousse-ul rezultat este foarte teapan de aceea n-am mai adaugat gelatina.

Am inceput asamblarea tortului:

Inainte de a pune mousse-urile am insiropat putin fiecare blat cu sucul din compot.

Am pus peste primul blat mousse-ul de piersici.

Deasupra am continuat cu mousse-ul de castagne si deasupra celalat blat drept capac si l-am lasat peste noapte la frigider.

A doua zi l-am scos din forma. Am izolat cu crema de unt partea cu mousse-urile si l-am bagat iar la frigider pt jumatate de ora.

Dupa jumatate de ora l-am scos, l-am uns pe tot cu unt.

L-am imbracat in pasta de zahar si l-am decorat.
Reteta Tort AnnaMaria a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos