Tort Barbie de ciocolata este o retete de tort grozava. Pentru aceasta reteta de tort trebuie sa folositi crema de zahar sau martipan.
Tort Barbie de ciocolata este o retete de tort grozava. Pentru aceasta reteta de tort trebuie sa folositi crema de zahar sau martipan.
Se bat albusurile cu zaharul si un praf de sare pana se intaresc,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul vanilat, uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si devine o pasta de culoare alb-galbuie. Galbenusurile se rastoarna peste albusuri si se amesteca cu lingura,se adauga faina putin cate putin si se amesteca in continuare. E foarte important sa amestecati cu lingura si nu cu mixerul,deoarece riscati sa nu iasa pufos. Se unge forma cu ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor 45 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitoarea. Cand este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Cremele:
Laptele, zaharul si untul se pun intr-un vas pe foc pana se topeste untul si incepe sa fiarba.Se ia de pe foc si din aceasta compozie se scoate 1/3, cam 3 polonice, in alt vas unde se adauga ciocolata alba,in compozitia ramasa se adauga ciocolata neagra. Se pune vasul cu ciocolata alba inapoi pe foc,iar cand s-a topit ciocolata se adauga budinca amestecata cu o lingura de amidon dizolvate in putina apa rece si se amesteca continuu pana se omogenizeaza si prinde consistenta unei creme. Cand este gata crema alba se da de pe foc, se adauga vasul cu ciocolata neagra si se procedeaza la fel: se dizolva budinca cu amidonul intr-un vas si se adauga in vasul de pe foc.Se amesteca pana prinde consistenta unei creme.
Siropul:
Se pun la fiert apa, zaharul si cacaua. Dupa ce au inceput sa clocoteasca se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si dupa aceea se adauga esenta de rom.
Montarea tortului:
Se taie blatul in 3 parti egale,se aseaza in forma in care l-am copt (fara fund,doar inelul) partea de jos a tortului, se insiropeaza bine, se pune jumatate din crema neagra, se pune al doilea strat de blat, se insiropeaza bine si se pune crema alba, se pune partea de deasupra a tortului se insiropeaza bine si se pune restul de crema neagra ramasa. Se tine in frigider pana a doua zi cand il ornati dupa preferinte. Eu am avut ''comanda'' de Barbie:).
Tort Barbie de ciocolata se serveste ca desert, dupa ce a stat un timp la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mikidaniro.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii