Tortul cabana este un desert delicios, a carui reteta o gasiti printre multe alte retete de torturi si prajituri pe culinar.ro. Aveti nevoie de faina, untura, oua, smantana, cacao, zahar, esenta de rom si foi de napolitana.
Tortul cabana cu crema este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de tort se amesteca ingredientele pentru aluat si se imparte compozitia in 12 betisoare egale care se coc distantat. Pentru crema se pune laptele la fiert cu faina, galbenusurile, zaharul vanilat, esenta de rom si untul. Se amesteca continuu cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat se lasa la racit. Separat, se pune pe un platou o foaie de napolitana de 10 cm latime. Se unge foaia cu crema, iar peste crema se asaza 3 betisoare la distante egale la rand, lasand un spatiu de cca 1 cm pe margine. Se umple cu un nou strat de crema. Se pun apoi 2 betisoare, intre cele 3 crema, iar deasupra 1 betisor. Se masoara inaltimea si se taie 2 foi de napolitana. Se lipesc foile lapteral, dinspre varf spre baza, apoi se glazureaza totul. Cele doua cabane obtinute se pun la rece aproximativ 3-4 ore.
Tortul cabana cu crema se serveste dupa ce a stat la rece.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii