Tort Campari

Blatul de pandispan se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili. Se amesteca branza de vaci cu zahar, suc de portocale si Campari. Se inmoai

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de pandispan
  • 500 gr. branza de vaci
  • 100 gr. zahar
  • 200 ml. suc de lamaie
  • 60 ml. Campari
  • 10 foi de gelatina
  • 500 ml. frisca
  • 40 gr. ciocolata rasa
  • 50 gr. gem de portocale
  • Ornare: 350 gr. frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 fructe la alegere
  • 30 gr. alune prajite si tocate marunt

Mod de preparare

Blatul de pandispan se pune intr-o forma de tort cu peretii detasabili. Se amesteca branza de vaci cu zahar, suc de portocale si Campari. Se inmoaie gelatina. Se bate frisca. Se dizolva gelatina si se inglobeaza in compozitia de branza. Se adauga frisca si ciocolata rasa. Se unge blatul cu gem si se acopera cu crema. Se lasa la rece 3 ore. Se scot peretii detasabili. Se bat 350 ml. frisca cu zaharul vanilat. Se imbraca tortul cu 1/2 din cantitatea de frisca. Restul se aseaza in gramajoare pe tort. Se taie 3 fructe felii si se decoreaza marginile tortului. Se taie jumatati restul de fructe si se aseaza pe rozetele de frisca. Se presara cu alune. Se tine la frigider pana in momentul servirii.
Se servesc feliile de tort cu frisca dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci