Se face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi se impart
Se face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora, apoi se imparte in noua bucati egale. Fiecare bucata se intinde cu vergeaua, astfel incit sa se obtina foi rotunde de marimea formei de tort pentru 12 persoane. Se asaza pe rind foile in tava, se inteapa cu furculita si se coc una cite una. In acest timp se arde intr-o cratita mica 150 g zahar. Se pun pe foc intr-o cratita, laptele, 150 g zahar, vanila (romul) si untul, se adauga zaharul ars, se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Cu aceasta compozitie se ung opt foi. A noua foaie, neunsa, se sfarima marunt si se presara peste ultima foaie unsa. Acest tort se serveste a doua zi dupa ce a fost preparat.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaIdeea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii