Tortul Cassata Siciliana este o reteta de tort nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale italienilor. Are crema vanilata combinata cu fructe uscate de tot felul, o bunatate.
BLATUL:
Se incinge cuptorul la 180 C. Se separa ouale. Albusurile se bat la mixer impreuna cu zaharul vanilat si cel obisnuit pana se fac spuma. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Se scoate mixerul din functiune si se continua cu telul. Se adauga faina si maizena. Se tapeteaza forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt dupa care se toarna compozitia de blat. Se coace la 180 C pentru 20-25 grade. Se face proba cu scobitoarea dupa care se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie . Se taie pe 3 nivele.
CREMA:
Intr-un bol am pus frisca lichida , laptele si praful de crema. Am bagat mixat pana s-a facut ca o crema .Aveti grija sa nu vi se taie frisca , altfel va treziti ca va iese un unt ! Am adaugat branza Ricotta ,am scurs fructele din wisky si le-am adaugat la crema .Am adaugat si ciocolata rasa. Am amestecat si am umplut cele 3 felii de blat in ordinea : blat , crema , blat . crema , blat.
Am acoperit cu folie de plastic si am dat la frigider pana a doua zi.
PALARIA FLORENTINA:
Se framanta cele mai sus mentionate , se infasoara in folie si se da la frigider cca 30 min. Se incinge cuptorul la 150 C . Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Se coace cca 15 min.
Cum se monteaza palaria florentina :
Se incinge cuptorul la 180 C. Se topeste untul cu zahar si miere.Se stinge cu frisca si se amesteca pana ce toate se dizolva. Se inglobeaza restul de ingrediente si se repartizeaza pe foaia coapta in prealabil. Se coace cca 15 min. Se lasa sa se racoreasca si apoi se taie in 16 felii de tort care se aseaza pe tortul mare , cu cate o rozeta de frisca. Eu n-am mai batut frisca asa ca am pus cate un amaretini sub fiecare triunghi.
Pofta buna! Reteta Tort Cassata siciliana a fost propusa de Sheherezada. pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii