Tort Cassata siciliana

Tortul Cassata Siciliana este o reteta de tort nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale italienilor. Are crema vanilata combinata cu fructe uscate de tot felul, o bunatate.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort  Cassata siciliana

Ingrediente

  • Blat :
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 pachetele zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri maizena
  • Crema :
  • 400 ml frisca
  • 2 cutii praf crema de vanilie
  • 150 gr branza Ricotta
  • 300 gr coaja lamaine si portocale confiate care au fost imbatate in wisky
  • 300 ml lapte
  • 50 gr ciocolata rasa
  • Pentru palaria florentina :
  • 60 gr unt sau margarina
  • 30 gr zahar pudra un praf sare
  • 1 galbenus
  • 150 gr faina
  • o fiola esenta vanilie
  • palarie florentina caramel:
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 30 gr miere
  • 125 ml frisca
  • 100 gr fistic
  • 100 gr migdale rase
  • 50 gr. cirese confiate ( eu am pus caise uscate )

Mod de preparare

BLATUL:

Se incinge cuptorul la 180 C. Se separa ouale. Albusurile se bat la mixer impreuna cu zaharul vanilat si cel obisnuit pana se fac spuma. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Se scoate mixerul din functiune si se continua cu telul. Se adauga faina si maizena. Se tapeteaza forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt dupa care se toarna compozitia de blat. Se coace la 180 C pentru 20-25 grade. Se face proba cu scobitoarea dupa care se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie . Se taie pe 3 nivele.

CREMA:

Intr-un bol am pus frisca lichida , laptele si praful de crema. Am bagat mixat pana s-a facut ca o crema .Aveti grija sa nu vi se taie frisca , altfel va treziti ca va iese un unt ! Am adaugat branza Ricotta ,am scurs fructele din wisky si le-am adaugat la crema .Am adaugat si ciocolata rasa. Am amestecat si am umplut cele 3 felii de blat in ordinea : blat , crema , blat . crema , blat.

Am acoperit cu folie de plastic si am dat la frigider pana a doua zi.

PALARIA FLORENTINA:

Se framanta cele mai sus mentionate , se infasoara in folie si se da la frigider cca 30 min. Se incinge cuptorul la 150 C . Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Se coace cca 15 min.

Cum se monteaza palaria florentina :

Se incinge cuptorul la 180 C. Se topeste untul cu zahar si miere.Se stinge cu frisca si se amesteca pana ce toate se dizolva. Se inglobeaza restul de ingrediente si se repartizeaza pe foaia coapta in prealabil. Se coace cca 15 min. Se lasa sa se racoreasca si apoi se taie in 16 felii de tort care se aseaza pe tortul mare , cu cate o rozeta de frisca. Eu n-am mai batut frisca asa ca am pus cate un amaretini sub fiecare triunghi.


Pofta buna! Reteta Tort Cassata siciliana a fost propusa de Sheherezada. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Prajitura simpla cu nuci si mere
2
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Rascovi marinati
3
Conserve de iarna

Rascovi marinati

Rascovii marinati este o conserva de ciuperci delicioasa. Acestia se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 de minute, dupa care...

Rascovi marinati
Cremes
4
Prajituri

Cremes

Dupa mine, cremesul este regina prajiturilor, este atat de delicioasa incat va multumi pe deplin papilele voastre gustative....

Cremes
Salata Pickles
5
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Parteneri
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Bucataras.RO

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Un desert cu gust de copilarie!

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet