Tort Cassata siciliana

Tortul Cassata Siciliana este o reteta de tort nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale italienilor. Are crema vanilata combinata cu fructe uscate de tot felul, o bunatate.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Tort  Cassata siciliana

Ingrediente

  • Blat :
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 pachetele zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri maizena
  • Crema :
  • 400 ml frisca
  • 2 cutii praf crema de vanilie
  • 150 gr branza Ricotta
  • 300 gr coaja lamaine si portocale confiate care au fost imbatate in wisky
  • 300 ml lapte
  • 50 gr ciocolata rasa
  • Pentru palaria florentina :
  • 60 gr unt sau margarina
  • 30 gr zahar pudra un praf sare
  • 1 galbenus
  • 150 gr faina
  • o fiola esenta vanilie
  • palarie florentina caramel:
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 30 gr miere
  • 125 ml frisca
  • 100 gr fistic
  • 100 gr migdale rase
  • 50 gr. cirese confiate ( eu am pus caise uscate )

Mod de preparare

BLATUL:

Se incinge cuptorul la 180 C. Se separa ouale. Albusurile se bat la mixer impreuna cu zaharul vanilat si cel obisnuit pana se fac spuma. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Se scoate mixerul din functiune si se continua cu telul. Se adauga faina si maizena. Se tapeteaza forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt dupa care se toarna compozitia de blat. Se coace la 180 C pentru 20-25 grade. Se face proba cu scobitoarea dupa care se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie . Se taie pe 3 nivele.

CREMA:

Intr-un bol am pus frisca lichida , laptele si praful de crema. Am bagat mixat pana s-a facut ca o crema .Aveti grija sa nu vi se taie frisca , altfel va treziti ca va iese un unt ! Am adaugat branza Ricotta ,am scurs fructele din wisky si le-am adaugat la crema .Am adaugat si ciocolata rasa. Am amestecat si am umplut cele 3 felii de blat in ordinea : blat , crema , blat . crema , blat.

Am acoperit cu folie de plastic si am dat la frigider pana a doua zi.

PALARIA FLORENTINA:

Se framanta cele mai sus mentionate , se infasoara in folie si se da la frigider cca 30 min. Se incinge cuptorul la 150 C . Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Se coace cca 15 min.

Cum se monteaza palaria florentina :

Se incinge cuptorul la 180 C. Se topeste untul cu zahar si miere.Se stinge cu frisca si se amesteca pana ce toate se dizolva. Se inglobeaza restul de ingrediente si se repartizeaza pe foaia coapta in prealabil. Se coace cca 15 min. Se lasa sa se racoreasca si apoi se taie in 16 felii de tort care se aseaza pe tortul mare , cu cate o rozeta de frisca. Eu n-am mai batut frisca asa ca am pus cate un amaretini sub fiecare triunghi.


Pofta buna! Reteta Tort Cassata siciliana a fost propusa de Sheherezada. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos