Tortul Cassata Siciliana este o reteta de tort nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale italienilor. Are crema vanilata combinata cu fructe uscate de tot felul, o bunatate.
BLATUL:
Se incinge cuptorul la 180 C. Se separa ouale. Albusurile se bat la mixer impreuna cu zaharul vanilat si cel obisnuit pana se fac spuma. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Se scoate mixerul din functiune si se continua cu telul. Se adauga faina si maizena. Se tapeteaza forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt dupa care se toarna compozitia de blat. Se coace la 180 C pentru 20-25 grade. Se face proba cu scobitoarea dupa care se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie . Se taie pe 3 nivele.
CREMA:
Intr-un bol am pus frisca lichida , laptele si praful de crema. Am bagat mixat pana s-a facut ca o crema .Aveti grija sa nu vi se taie frisca , altfel va treziti ca va iese un unt ! Am adaugat branza Ricotta ,am scurs fructele din wisky si le-am adaugat la crema .Am adaugat si ciocolata rasa. Am amestecat si am umplut cele 3 felii de blat in ordinea : blat , crema , blat . crema , blat.
Am acoperit cu folie de plastic si am dat la frigider pana a doua zi.
PALARIA FLORENTINA:
Se framanta cele mai sus mentionate , se infasoara in folie si se da la frigider cca 30 min. Se incinge cuptorul la 150 C . Se intinde o foaie de aluat si se aseaza intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Se coace cca 15 min.
Cum se monteaza palaria florentina :
Se incinge cuptorul la 180 C. Se topeste untul cu zahar si miere.Se stinge cu frisca si se amesteca pana ce toate se dizolva. Se inglobeaza restul de ingrediente si se repartizeaza pe foaia coapta in prealabil. Se coace cca 15 min. Se lasa sa se racoreasca si apoi se taie in 16 felii de tort care se aseaza pe tortul mare , cu cate o rozeta de frisca. Eu n-am mai batut frisca asa ca am pus cate un amaretini sub fiecare triunghi.
Pofta buna! Reteta Tort Cassata siciliana a fost propusa de Sheherezada. pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii