Blaturi: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 450g zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, turnate incet sub forma d
Blaturi: 6 oua intregi, 6 linguri de apa si 450g zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, turnate incet sub forma de ploaie. O forma de tort de 26 cm si o oala mai mica pentru blatul mic se ung cu margarina, se pudreaza cu faina si se acopera fundul cu hartie de copt. Blaturile se coc la foc mediu in jur de o ora (se incearca cu scobitoarea pana sunt gata).
Umplutura: Se prepara budincile dupa reteta aferenta, folosind doar 800ml lapte. Blaturile se taie si se umplu cu budinca. Tot budinca se pune intre cele doua blaturi pentru a se lipi unul de altul.
Glazura: Untul moale se freaca bine cu zaharul praf si se adauga cateva picaturi de colorant alimentar rosu pentru a se obtine o nuanta roz. Cele doua blaturi se acopera cu glazura de unt, pastrand putina glazura. Patru rulouri de ciocolata se pun in picioare la distanta egala la baza blatului mare. Alte patru se pun pe blatul mare si ultimul se infige cu frigaruia in mijlocul blatului mic. Baza cornetelor de inghetata se unge cu crema de unt; bombonelele cip se pun intr-un castronel. Se trece baza cornetelor prin bombonele pentru ca acestea sa se lipeasca. Cornetele se aseaza fiecare pe cate un rulou de ciocolata . Circa 5 bastoane de napolitana se taie unghiular pentru a forma poarta castelului si se lipesc la baza blatului mare.
Bomboanele M&M se lipesc imprejurul blaturilor pentru a crea ferestrele castelului.
Jeleurile se aranjeaza frumos in jurul bazelor celor doua blaturi cat si in jurul turnului de sus.
Alte retete de tort recomandate
Diplomat tort
Tiramisu original
Tort de ciocolata
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii