Tortul choux a la creme este o reteta de tort deosebita. Este un tort foarte aspectuos, delicat, iar de gust nici nu mai vorbim.
Pentru blat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul si albusurile batute spuma. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de 24 cm tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste pe margini.
Crema de iaurt:
Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece,dupa 10 minute se dizolva pe baie de aburi (fara sa clocoteasca,doar sa se incalzeasca) si se toarna peste iaurt,amestecand energic.Se da la frigider pana se intareste putin. 350ml frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de iaurt, se da la frigider pana la folosire.
Choux a la creme:
Apa, uleiul si un praf de sare se pun pe foc,iar cand clocoteste se toarna faina in bloc si se amesteca pana se obtine o bila de aluat. Cand se raceste se incorporeaza cate un ou (nu se pune altul pana ce primul nu este incorporat) pana obtinem un aluat lipicios. Se toarna aluatul intr-un pos si se spriteaza gogosele(incercati sa fie de aceeasi marime) pe hartie de copt. Se tin in cuptor 25-30 min,pana se rumenesc deasupra. NU SE DESCHIDE USA IN PRIMELE 15 MINUTE sau chiar deloc. Cel mai bine este sa ramana in cuptor pana se racesc.
Crema pentru choux:
Intr-un vas se pune laptele, frisca lichida si plicul de crema si se mixeaza pana se obtine o crema tare.Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece,dupa 10 minute se dizolva pe baie de aburi (fara sa clocoteasca,doar sa se incalzeasca)si se toarna peste crema mixand incontinuu. Cu aceasta crema se umplu gogoselele (se face intr-o parte o gaura cat sa aiba loc spritul si se umplu).
Asamblare:
Inelul tavii in care s-a copt blatul se aseaza pe un platou.Blatul se pune in interiorul inelului,se insiropeaza bine cu un sirop din apa+zahar+vanilie/rom,se unge cu un strat subtire de crema,se aseaza gogoselele cu putin spatiu intre ele(aici am facut o greseala,a fost prima oara cand fac asa ca omul invata, deci:puneti 2 randuri de choux,dar nu puneti in centru niciuna!!!) si umpleti spatiile ramase cu crema. Dati la rece minim 2 ore.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune intr-un vas impreuna cu frisca lichida si uleiul si se amesteca pe baie de aburi pana se topeste ciocolata. De jur-imprejurul inelului se baga un cutit cu lama subtire. Se scaote inelul, se imbraca marginile in frisca, se toarna glazura deasupra (cand este calduta), se niveleaza deasupra si restul se lasa sa curga pe margini.
Tortul Choux a la creme se da la rece pana se intareste glazura. Cu ajutorul unui cutit incins se traseaza liniile pentru proportionare. Faceti in asa fel incat sa taiati gogoselele pe jumatate.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorSunt convinsa ca toata lumea adora batoanele Snickers, dar dupa ce veti incerca prajitura ce urmeaza, sigur nu veti mai...
Desert prajitura SnickersOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii