Tortul de ciocolata cu mascarpone este o reteta de tort deosebita, ce poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva. Este o combinatie intre branza si ciocolata minunata, pentru toate gusturile.
Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o crema spumoasa si albicioasa. Se cerne faina, praful de copt, cacao si se adauga. Se coace intr-o forma tapetata cu hartie pergament. Se scoate blatul, se pune pe un tocator de lemn si se lasa la racit.
Se pregateste crema de ciocolata:
se topeste ciocolata in frisca si se da la rece. Se bate spuma.
Se pregateste crema de mascarpone:
se amesteca mascarpone cu zahar pudra dupa gust. Se adauga gelatina topita si racita putin cate putin si cu mare atentie pentru a nu face cocoloase si se adauga frisca batuta.
Se tapeteaza cu folie o forma de tort. Se taie blatul pe 3 nivele. Se asaza primul blat, se insiropeaza si se acopera cu crema de ciocolata. Se pune al doilea blat, se insiropeaza, se asaza pe el jeleuri de portocale taiate in bucati mici si se adauga crema mascarpone.
Se asaza ultimul blat insiropat, se acopera cu folie si se da tortul la rece 3-4 ore. Se decoreaza cu frisca batuta si jeleuri de portocale.
Tortul cu crema de ciocolata si mascarpone se serveste dupa ce s-a odihnit la frigider :).
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii