Tort cu nuca, whisky, crema de unt si cafea decorat sub forma de cos cu flori de unt si zmeura.
Florile de unt:
Se amesteca intr-o cescuta untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul pe o tavita in care am pus hartie de copt, se decoreaza cu un strop de sirop cu ajutorul unei scobitori. Este destul de migalos. Se dau la frigider pana la folosire insa numai acoperite cu folie ca sa nu prinda alte arome.
Blatul:
Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, praful de copt, faina si nuca. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptorul incins aprox 30 de minute astfel: la foc iute in primele 10 minute, apoi la foc mic pana devine maroniu-rumen. Se lasa la racit.
Siropul:
Se pregateste siropul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom si whisky. Se lasa la racit. Se taie blatul in doua parti (cu baza mai groasa decat capacul) si se insiropeaza. Zmeura se spala cu grija ca sa n-o destramam si se usuca pe un servet. Pana se usuca ea, se pregatesc celelalte.
Crema de unt:
Se amesteca bine untul cu zaharul, semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa, cafeaua pana se obtine o crema consistenta. Se umple tortul cu crema de unt. Decorul: Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine cremoasa. Se imbraca tortul in frisca, eu am optat pentru un model cosulet, acea impletitura care se vede in poza. Pentru scris, se amesteca intr-o cescuta putina frisca batuta anterior in care se adauga si un varf de cutit de cacao. Cacaua o va face vartoasa, asa ca se poate subtia cu o lingura de cafea preparata. Se orneaza cu florile de unt, zmeura, oranamente Dr.Oetker (margarete cu frunze din napolitana si confetti). Se da la frigider pana la servire.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/tort-cos-cu-flori-si-zmeura.html
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaNici nu va pot spune cat de mult imi place prajitura asta. Am tot facut-o atat cu mere cat si cu pere, dar nu am apucat...
Prajitura cu mere si branza de vaciAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii