Tort Craciun

Dulce pentru Mos Craciun

Portii
11
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tort Craciun

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g cacao
  • Crema ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 150-200 g mascarpone
  • Crema ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 150 -200 g mascarpone
  • Pentru decor:
  • fondant alb si rosu
  • 300 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • Pentru insiropat:
  • apa + zahar sau zeama scursa de la fructe congelate

Mod de preparare

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si mixam la viteza medie. Procedam astfel pana terminam de incorporat tot amestecul solid. Turnam compozitia intr-o tava de 19 cm tapetata cu hartie de copt si o lasam la 170 grade C timp de 20-30 de minute. Verificam blatul cu o scobitoare. Crema neagra: Incalzim frisca lichida (fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata neagra rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema din frigider si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate 1 lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Crema alba: Incalzim frisca lichida ( fara sa o aducem in punctul de fierbere). Luam de pe foc si adaugam ciocolata alba rupta in bucatele. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Lasam crema sa ajunga la temperatura camerei, iar apoi o lasam in frigider timp de 15-20 de minute.Dupa ce au trecut cele 15-20 de minute, scoatem crema si o mixam pana devine cremoasa. Adaugam cate o lingura de mascarpone si mixam. Procedam astfel pana terminam de incorporat toata crema de mascarpone. Daca crema nu este suficient de cremoasa, atunci mai adaugam crema de mascarpone. Taiem blatul in 3 sectiuni. Insiropam prima. Adaugam crema neagra. Intindem uniform.Adaugam sectiunea a doua de blat pe care o insiropam. Punem crema alba si intindem uniform. Insiropam si ultima sectiune. Lasam tortul la frigider peste noapte. A doua zi imbracam tortul in crema de unt (mixam 300 g unt +120 g zahar pudra). Dupa ce s-a intarit trebuie sa il imbracam in pasta de zahar rosie. Presaram pe masa de lucru zahar pudra si cu un sucitor intindem pasta de zahar. Punem pasta peste tort si o aranjam cu grija. Intindem pasta de zahar alba. Eu am decupat cu o forma, fulgi de zapada. I-am lipit cu crema de unt. Lasam apoi 10 minute la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Tort de ciocolata
1
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
3
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Compot de prune
4
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Parteneri
Desert prajitura Tiramisu
Bucataras.RO

Desert prajitura Tiramisu

Aveam niste mascarpone in frigider si am zis sa fac tiramisu, dar altfel. Asa am ajuns la aceasta prajitura care s-a dovedit...

Desert prajitura Tiramisu
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia