Tort cu ananas

Tortul cu ananas este o reteta simpla pe care o puteti pregati oricand aveti o ocazie festiva. Este un tort aratos, cu crema de mascarpone si bucati de fructe, absolut delicios!

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort cu ananas

Ingrediente

  • BLAT:
  • 4oua
  • 2linguri zahar brun
  • 2linguri zahar alb
  • 4linguri faina
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • colorant alimentar
  •  
  • CREMA:
  • 1cutie mica conserva ananas bucati
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 250gr crema mascarpone
  • 100gr zahar pudra
  • 1plic intaritor de frisca
  •  
  • DECOR:
  • 700ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • colorant alimentar
  •  
  •  

Mod de preparare

Punem ananasul la scurs intr-o sita.
Mixam albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, batand bine dupa fiecare lingura de zahar.Incorporam si galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt.Adaugam colorant alimentar dupa preferinte si omogenizam bine. Punem intr-o forma termorezistenta si dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit,pana este copt blatul. Facem testul cu scobitoarea si nu deschidem cuptorul in primele 20minute (cum am facut eu si s-a lasat blatul(( ).. Scoatem si lasam sa se raceasca inainte de a scoate din forma.Taiem blatul in doua.

Batem cateva clipe crema mascarpone cu zaharul pudra.

Separat, batem smantana pentru frisca cu intaritorul de frisca, apoi incorporam crema mascarpone si 3linguri zeama de compot de ananas si colorantul si mai batem cateva clipe.

Insiropam.

Batem frisca cu intaritorul de frisca si colorant alimentar si decoram dupa gust.
Insiropam primul blat cu zeama de compot, apoi ungem cu crema, punem deasupra bucati de ananas si deasupra punem al doilea blat, presand usor cu mainile.


Pastram tortul cu ananas la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide