Tort cu ananas, frisca si capsuni este o reteta deosebita de tort cu fructe, un tort cu gust simplu si usor.
CUM PREPARĂM BLATUL :
Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi frişca se bat. Zeama din compotul de ananas se amestecă cu 100 g zahăr şi cu conţinutul sticluţei de rom. Se freacă gălbenuşurile cu sarea şi 100 g de zahăr, până obţinem o cremă spumoasă. Separat se bat albuşurile, adăugând treptat restul de zahăr până când arată ca o bezea.Pentru ca blatul să iasă cât mai pufos, în spuma de albuşuri se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, pentru a se întări. Se toarnă albuşurile peste gălbenuşuri, se amestecă uşor de jos în sus, ca să nu-şi piardă din volum şi se adaugă făină treptat. O formă unsă cu unt se îmbracă în hârtie, în ea se toarnă compoziţia şi se pune la cuptor, la foc potrivit. Când este gata, se lasă la răcit şi se taie în patru felii pe orizontală.
CUM PREPARĂM CREMA :
La 1 pachet de stilla dolce adăugăm 250 g lapte şi se bate cu mixerul până se obţine o cremă întărită. Astfel obţinem 3 creme în 3 vase diferite, cremă de liqueur, cremă de vanilie şi cremă de ciocolată. Ananasul se taie în cubuleţe mici în totalitate, iar căpşuni păstrăm 14 la 16 întregi de mărime mică (vezi poza), pentru a orna deasupra la final.
PROCEDĂM AŞA:
Feliile de blat se însiropează. Între prima şi a doua felie de blat se pune un strat de cremă de liqueur, şi un strat de ananas cubuleţe. Între a doua şi a treia felie de blat , se pune un strat de cremă de ciocolată şi un strat de căpşuni tăiate cubuleţe. Între a treia şi a patra felie de blat, se pune un strat de cremă de vanilie şi un strat de fructe tăiate cubuleţe, ananas şi căpşuni în proporţii egale. După aceea se ornează cu frişcă pe toată suprafaţa.Deasupra ornăm cu căpşuni întregi şi cubuleţe de ananas ca în fotografie. POFTĂ BUNĂ !
Se serveste rece!
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraAm ajuns si eu reteta 100! Sunt foarte fericit! Sunt alaturi de voi aproape de un an si vreau sa va spun ca sunteti...
Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii