Tort cu ananas si frisca

Tortul cu ananas si frisca este foarte bun. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 3 oua, 200 g zahar.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • rom
  • fructe din dulceata
  • 40 g gelatina
  • 800 g frisca
  • o foaie din pandispan
  • 1 cutie compot de ananas
  • 150 g sirop
  • dulceata si
  • o lingura de amidon

Mod de preparare

Pentru tortul cu ananas si frisca se pune foaia de pandispan pe o tava, apoi se inveleste cu o centura de hartie care se prinde cu o clama. Peste ea se pune compozitia facuta din trei oua batute cu zahar si laptele fiert cu amidon. Cand este rece, se pune jumatate din frisca, gelatina inmuiata in sirop de ananas, vanilia si romul; se amesteca bine, dupa care se da la frigider pana se intareste. Apoi se pun deasupra fructele din compot peste care se toarna siropul din dulceata si se mai lasa la rece timp de 20 de minute. Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un platou, se scoate hartia de pe margine si se orneaza cu restul de frisca si fructe din dulceata.


Tortul cu ananas si frisca se serveste ornat cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc