Tort cu banane

Tortul cu banane este un desert delicios pentru care aveti nevoie de 1 blat de tort, 5 banane, 1 plic gelatina.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat de tort
  • 5 banane
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml vin
  • 150 ml suc de mere
  • 5 linguri zahar
  • 4 foi de gelatina
  • 650 ml frisca
  • 100 g ciocolata
  • 24 betisoare de napolitane si
  • ½ intaritor de frisca

Mod de preparare

Pentru tortul cu banane, blatul se inveleste cu un inel de tort sau cu un brau de carton, apoi stropim blatul cu putin lichior de banane sau coniac, dupa care il acoperim cu jumatati de banana. Peste banane, punem vinul amestecat cu sucul de mere, zaharul si plicul de gelatina si lasam sa se intareasca. inmuiem gelatina in putina apa, apoi batem 400 ml de frisca cu doua linguri de zahar, apoi adaugam trei foi de gelatina dizolvate. Batem bine frisca si turnam peste tort, se topeste ciocolata in 125 ml de frisca si adaugam restul de gelatina topita. Turnam ciocolata peste tort si punem la rece timp de trei ore. Indepartam inelul din jurul tortului, batem 125 ml de frisca si adaugam intaritorul.


Facem cateva floricele pe tortul cu banane cu aparatul de spritat si asezam betisoare de napolitana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori