Tortul cu banane este un desert delicios pentru care aveti nevoie de 1 blat de tort, 5 banane, 1 plic gelatina.
Pentru tortul cu banane, blatul se inveleste cu un inel de tort sau cu un brau de carton, apoi stropim blatul cu putin lichior de banane sau coniac, dupa care il acoperim cu jumatati de banana. Peste banane, punem vinul amestecat cu sucul de mere, zaharul si plicul de gelatina si lasam sa se intareasca. inmuiem gelatina in putina apa, apoi batem 400 ml de frisca cu doua linguri de zahar, apoi adaugam trei foi de gelatina dizolvate. Batem bine frisca si turnam peste tort, se topeste ciocolata in 125 ml de frisca si adaugam restul de gelatina topita. Turnam ciocolata peste tort si punem la rece timp de trei ore. Indepartam inelul din jurul tortului, batem 125 ml de frisca si adaugam intaritorul.
Facem cateva floricele pe tortul cu banane cu aparatul de spritat si asezam betisoare de napolitana.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii