Tort cu biscuiti, cu piure de castane si macese

Pentru concurs retete de primavara. O reteta delicioasa dedicata celor dragi in zilele calde de primavara!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu biscuiti, cu piure de castane si macese

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g biscuiti
  • 200 g margarina sau unt
  • 200 g miez de nuca
  • crema macese
  • 200 g frisca lichida
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri de pasta de macese
  • un plic(10 g) de gelatina
  • crema de castane
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g branza de vaci
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri de piure de catane
  • un plic de gelatina
  • jeleu de macese
  • 5 linguri de pasta de macese diluate cu un pahar de apa
  • plicuri de tort gelee
  • Decor:
  • 300 g biscuiti de ovaz trasi in ciocolata
  • 100 g branza proaspata de vaci

Mod de preparare

Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform intr-o forma de tort cu inel detasabil (cu diametrul de 27 cm). Se aseaza pe margine biscuitii trasi in ciocolata si se da la rece 15 minute.

Se mixeaza frisca pana se inrtareste apoi se amesteca cu branza si smantana, cu pasta de macese si gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita la bain marie. Se toarna peste aluatul de biscuiti si se da la rece o ora. Se mixeaza iarasi frisca cu smantana si branza de vaci apoi se amesteca cu piureul de castane si cu gelatina topita la bain marie.

Se toarna peste crema de macese si se da la rece cel putin 2 ore. Se dilueaza pasta de macese cu apa si se amesteca cu tort gelee-ul apoi se pune pe foc amestecand continuu pana da sa fiarba. Se ia de pe foc si se toarna deasupra cremei de castane. Se da la rece 15 minute sa se inatreasca.

De preferat sa se lase peste noapte la frigider inainte de a indeparta forma si a portiona tortul. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
4
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Sarmale in dovleac
Bucataras.RO

Sarmale in dovleac

Prima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...

Sarmale in dovleac
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!