Pentru concurs retete de primavara. O reteta delicioasa dedicata celor dragi in zilele calde de primavara!
Biscuitii maruntiti se amesteca cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform intr-o forma de tort cu inel detasabil (cu diametrul de 27 cm). Se aseaza pe margine biscuitii trasi in ciocolata si se da la rece 15 minute.
Se mixeaza frisca pana se inrtareste apoi se amesteca cu branza si smantana, cu pasta de macese si gelatina hidratata in 100 ml apa si apoi topita la bain marie. Se toarna peste aluatul de biscuiti si se da la rece o ora. Se mixeaza iarasi frisca cu smantana si branza de vaci apoi se amesteca cu piureul de castane si cu gelatina topita la bain marie.
Se toarna peste crema de macese si se da la rece cel putin 2 ore. Se dilueaza pasta de macese cu apa si se amesteca cu tort gelee-ul apoi se pune pe foc amestecand continuu pana da sa fiarba. Se ia de pe foc si se toarna deasupra cremei de castane. Se da la rece 15 minute sa se inatreasca.
De preferat sa se lase peste noapte la frigider inainte de a indeparta forma si a portiona tortul. Pofta buna!!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii