Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu blat de morcovi

Ingrediente

  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina de grau
  • 150 ml.ulei
  • 350 gr.morcovi
  • un praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr.crema mascarpone
  • 500 gr
  • smantana
  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 100 gr.nuci
  • 100 gr.migdale
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml.suc de mere 100%

Mod de preparare

-Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza la robot cu zahar si un praf de sare, pana devin spuma densa si pufoasa. Galbenusurile se pun intr-un vas cu uleiul si esenta si se mixeaza pana devin pasta, dupa care se incorporeaza cu albusurile batute spuma.

Intr-un vas se pune faina de grau, cacaua si praful de copt, se omogenizeaza si se toarna putin cate putin peste compozitia de oua. Se adauga si morcovul dat prin razatoarea mica si se amesteca usor cu o paleta de sus in jos pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o tava cu fund detasabil asta dupa care s-a pus in tava hartie de copt si se lasa la foc potrivit pentru circa o ora. Se verifica cu o scobitoarea daca este gata, daca pe scobitoare nu ramane compozitie este semn ca blatul este gata. Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca pe aragaz,dupa care se portioneaza in trei felii pe orizontala.

In vasul de la robot se pune smantana, zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca. Intr-un vas se pune crema mascarpone si jumatate din cantitatea de frisca, esenta si se omogenizeaza compozitia.

Se pune pe un platou o foaie de blat, se insiropeaza cu cateva linguri de suc de mere, se pune jumatate din crema cu mascarpone, se presara nuci si migdale macinate, se asaza o noua foaie, se insiropeaza cu suc de mere, se pune cealalta jumatate de compozitie de crema, se presara nuci si migdale macinate si se pune si ultima foaie de blat. Peste foaie se pune restul de frisca care se intinde peste tot tortul si se orneaza cu nuci si migdale. Se lasa la frigider pentru circa 24 de ore inainte de a fi servit, asa se vor intrepatrunde gusturile. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori