Tort cu blat de morcovi

reteta potrivita pentru vreme de iarna

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu blat de morcovi

Ingrediente

  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina de grau
  • 150 ml.ulei
  • 350 gr.morcovi
  • un praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr.crema mascarpone
  • 500 gr
  • smantana
  • 6 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 100 gr.nuci
  • 100 gr.migdale
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml.suc de mere 100%

Mod de preparare

-Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza la robot cu zahar si un praf de sare, pana devin spuma densa si pufoasa. Galbenusurile se pun intr-un vas cu uleiul si esenta si se mixeaza pana devin pasta, dupa care se incorporeaza cu albusurile batute spuma.

Intr-un vas se pune faina de grau, cacaua si praful de copt, se omogenizeaza si se toarna putin cate putin peste compozitia de oua. Se adauga si morcovul dat prin razatoarea mica si se amesteca usor cu o paleta de sus in jos pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o tava cu fund detasabil asta dupa care s-a pus in tava hartie de copt si se lasa la foc potrivit pentru circa o ora. Se verifica cu o scobitoarea daca este gata, daca pe scobitoare nu ramane compozitie este semn ca blatul este gata. Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca pe aragaz,dupa care se portioneaza in trei felii pe orizontala.

In vasul de la robot se pune smantana, zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca. Intr-un vas se pune crema mascarpone si jumatate din cantitatea de frisca, esenta si se omogenizeaza compozitia.

Se pune pe un platou o foaie de blat, se insiropeaza cu cateva linguri de suc de mere, se pune jumatate din crema cu mascarpone, se presara nuci si migdale macinate, se asaza o noua foaie, se insiropeaza cu suc de mere, se pune cealalta jumatate de compozitie de crema, se presara nuci si migdale macinate si se pune si ultima foaie de blat. Peste foaie se pune restul de frisca care se intinde peste tot tortul si se orneaza cu nuci si migdale. Se lasa la frigider pentru circa 24 de ore inainte de a fi servit, asa se vor intrepatrunde gusturile. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici