reteta potrivita pentru vreme de iarna
-Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza la robot cu zahar si un praf de sare, pana devin spuma densa si pufoasa. Galbenusurile se pun intr-un vas cu uleiul si esenta si se mixeaza pana devin pasta, dupa care se incorporeaza cu albusurile batute spuma.
Intr-un vas se pune faina de grau, cacaua si praful de copt, se omogenizeaza si se toarna putin cate putin peste compozitia de oua. Se adauga si morcovul dat prin razatoarea mica si se amesteca usor cu o paleta de sus in jos pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o tava cu fund detasabil asta dupa care s-a pus in tava hartie de copt si se lasa la foc potrivit pentru circa o ora. Se verifica cu o scobitoarea daca este gata, daca pe scobitoare nu ramane compozitie este semn ca blatul este gata. Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca pe aragaz,dupa care se portioneaza in trei felii pe orizontala.
In vasul de la robot se pune smantana, zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca. Intr-un vas se pune crema mascarpone si jumatate din cantitatea de frisca, esenta si se omogenizeaza compozitia.
Se pune pe un platou o foaie de blat, se insiropeaza cu cateva linguri de suc de mere, se pune jumatate din crema cu mascarpone, se presara nuci si migdale macinate, se asaza o noua foaie, se insiropeaza cu suc de mere, se pune cealalta jumatate de compozitie de crema, se presara nuci si migdale macinate si se pune si ultima foaie de blat. Peste foaie se pune restul de frisca care se intinde peste tot tortul si se orneaza cu nuci si migdale. Se lasa la frigider pentru circa 24 de ore inainte de a fi servit, asa se vor intrepatrunde gusturile. Sa aveti pofta, dragilor!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii