Pentru tortul de castane se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa cat sa le cuprinda.
Pentru tortul de castane se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja si se pun intr-o cratita cu apa cat sa le cuprinda. Se lasa sa fiarba pana se moaie complet. Se scurg bine de apa care a mai ramas si se trec prin masina de tocat, apoi printr-o sita. Se amesteca cu zaharul pisat, vanilie si galbenusurile puse pe rand. Se freaca bine pana devine ca o crema. Se amesteca apoi cu untul frecat spuma si la urma cu albusurile batute spuma. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit trei sferturi de ora.
Cand este gata tortul, trebuie sa fie putin moale la mijloc. Daca se tine prea mult la foc, devine aspru. Se lasa sa se raceasca in forma. Se rastoarna, se glaseaza cu ciocolata sau cu cafea, iar deasupra se pune frisca batuta. Daca tortul de castane se umple cu crema, atunci se coace compozitia in doua forme de marime egala. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca, se pun una peste alta si intre ele crema de castane.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseZilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de...
Ardei iuți cu stafide conservați în oțetPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii