Tort cu branza de vaci

Se separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la maioneza. Peste galbenusuri s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte dulce
  • 50 gr nuci
  • 1 sfert plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 50 gr stafide
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr gris
  • 2 gr scortisoara
  • 200 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la maioneza. Peste galbenusuri se adauga albusurile cu praful de copt, aromele, nucile si stafidele. Se amesteca usor si faina adaugata in ploaie. Se unge o forma rotunda, se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna compozitia preparata. Branza se amesteca cu celelalte ingrediente si se pune cu lingura peste blat. Se coace la foc potrivit cca 50 de minute.

Se presara cu zahar vanilat. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Tort cu zmeura

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc