Tort cu branza de vaci

Se separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la maioneza. Peste galbenusuri s

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte dulce
  • 50 gr nuci
  • 1 sfert plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 50 gr stafide
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr gris
  • 2 gr scortisoara
  • 200 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la maioneza. Peste galbenusuri se adauga albusurile cu praful de copt, aromele, nucile si stafidele. Se amesteca usor si faina adaugata in ploaie. Se unge o forma rotunda, se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna compozitia preparata. Branza se amesteca cu celelalte ingrediente si se pune cu lingura peste blat. Se coace la foc potrivit cca 50 de minute.

Se presara cu zahar vanilat. Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Tort cu zmeura

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori