Tort cu brinza dulce si coacaze

Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in galbenuse alaturi de faina ameste

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 2 oua
  • 80 g zahar
  • 2 linguri suc de portocale
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • un praf de copt; crema: 11 foi gelatina
  • 500 g brinza dulce
  • 250 g iaurt
  • 100 g zahar
  • sucul de la 2 lamai
  • 250 g coacaze
  • 400 ml smintina

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul si sucul de portocala. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza in galbenuse alaturi de faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se coace blatul in forma unsa si pudrata cu faina. Se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

Se pune gelatina la muiat conform instructiunilor de pe plic. Brinza dulce se amesteca cu zaharul, iaurtul, zeama de lamiie. Coacazele se fac piure si se adauga si ele la amestecul de brinza. Se pune si gelatina muiata. Crema se da la rece 40 min. Se pune apoi pe blatul rece. Smintina se bate cu un plic de intaritor si se toarna deasupra tortului. Se pot inlocui coacazele cu mure sau zmeura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori