Tort cu budinca de caramel

Tort cu budinca de caramel este un delicios tort pe care il puteti pregati in circa o ora. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie praf de budinca de caramel.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu budinca de caramel

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • 100 g faina
  • 2 plicuri praf de budinca de caramel
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon
  • 10 g gelatina
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri frisca lichida
  • 100 g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de menta.

Mod de preparare

Tort cu budinca de caramel este un delicios tort pe care il puteti pregati in circa o ora. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie praf de budinca de caramel.
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile amestecate cu apa si se amesteca usor. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt. Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei pe orizontala.


Pentru crema se topeste zaharul, pana devine lichid si capata culoare aurie. Se adauga laptele fierbinte si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Se freaca galbenusurile si amidonul si se toarna peste ele siropul fierbinte, putin cate putin, amestecand mereu. Se transfera compozitia din nou in vas si se pune pe foc, pana se ingroasa ca o smantana. Se adauga gelatina inmuiata in apa si topita la baie de aburi, apoi se lasa sa se raceasca. Se incorporeaza treptat, frisca si albusurile batute spuma. Crema se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.


Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.


Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. La final se adauga esenta de menta.


Se insiropeaza foile, se umplu cu crema caramel si se toarna deasupra glazura calduta. Pe margini se decoreaza cu crema caramel si fulgi de migdale.


Tort cu budinca de caramel se lasa la rece pana se intareste glazura, apoi se decoreaza cu frisca.
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Șnițele din piept de pui marinat
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos